Πτήσεις τουρκικών UAV πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα - Έσπασαν ρεκόρ οι παραβιάσεις το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πτήσεις τουρκικών UAV πάνω από Λέβιθα και Κανδελιούσσα - Έσπασαν ρεκόρ οι παραβιάσεις το 2022
Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 2 τα ξημερώματα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη Λέβιθα, βορειοανατολικά της Αμοργού, στα 19.000 πόδια.

Στις 2 τα ξημερώματα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο, και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη Λέβιθα, βορειοανατολικά της Αμοργού, στα 19.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Στις 9:24 το πρωί, δεύτερο τουρκικό τουρκικό UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου στα 29.000 πόδια.

Στις 11:01 το πρωί τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια πέταξε πάλι, πάνω από την Κανδελιούσα Νισύρου, στα 19.000 πόδια.

Τα τουρκικά UAV αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Σημειώνεται ότι η Λέβιθα είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με τη βόρεια Αμοργό και τη νησίδα Κίναρο. Είναι επίσης, μία από τις σημαντικές περιοχές για την προστασία των πουλιών και έχει ενταχθεί στις δράσεις για την προστασία του μαυροπετρίτη και του αιγαιόγλαρου.

Παραβιάσεις-ρεκόρ από την Τουρκία το 2022

Κλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, μέσω της έμπρακτης αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε αέρα και θάλασσα, καταδεικνύουν τα στοιχεία των παραβατικών ενεργειών τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής της γείτονος, που παρουσιάζει η Καθημερινή.

Χαρακτηριστικότερο όλων, ίσως, είναι το γεγονός ότι -όπως προκύπτει από τις έως τώρα εξελίξεις- η τρέχουσα θα είναι η χειρότερη χρονιά σε χρονικό βάθος 14ετίας, καθώς, βάσει όσων έχουν γνωστοποιηθεί για το διάστημα από Ιανουάριο έως και Ιούλιο, σημειώθηκαν 4.734 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Δηλαδή, μόλις 77 λιγότερες από όσες είχαν καταγραφεί ολόκληρο το έτος 2019, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε καταγραφεί ρεκόρ παραβιάσεων (4.811) του εθνικού μας εναέριου χώρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέα πρόκληση Ακάρ: Mην κάνουν «λάθος» οι Έλληνες, θα ανταποδώσουμε

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider