Γερμανός στα 83 του ο διάσημος σταρ Τέρενς Χιλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανός στα 83 του ο διάσημος σταρ Τέρενς Χιλ
Ο διάσημος Ιταλός σταρ της δεκαετίας του ’70, Τέρενς Χιλ, γεννημένος Μάριο Τζιρόττι, αποφάσισε τα 83 του να πολιτογραφηθεί Γερμανός.

Ο διάσημος Ιταλός σταρ της δεκαετίας του ’70, Τέρενς Χιλ, γεννημένος Μάριο Τζιρόττι, αποφάσισε στα 83 του να πολιτογραφηθεί Γερμανός. Ο Χιλ, που έγινε γνωστός από τις ταινίες του μαζί με τον Μπαντ Σπένσερ και έπαιξε σε επιτυχημένα σπαγγέτι - γούεστερν, έλαβε το γερμανικό διαβατήριο στο Λος Άντζελες, όπου και κατοικεί.

Ο Χιλ, αγαπημένος του γερμανικού κοινού άλλωστε, μιλώντας στην BILD εξέφρασε τη χαρά του για τη λήψη του διαβατηρίου, το οποίο χαρακτήρισε «αναγνώριση των ριζών μου». Ο Χιλ είναι μισός Γερμανός από την πλευρά της μητέρας του, Χιντεργκάρντ, η οποία καταγόταν από τη Δρέσδη. Ο ηθοποιός συνέχισε λέγοντας πως «η θαυμάσια μητέρα μου και κατ’ επέκταση η μητρική μου γλώσσα διαμόρφωσαν (τον χαρακτήρα μου)».

Για την απόκτηση της υπηκοότητας απευθύνθηκε στις αρχές της Δρέσδης, καθώς έπρεπε να υποβάλλει το πιστοποιητικό γέννησης της μητέρας του. Ο Χιλ εξακολουθεί στην ηλικία του να μιλά άπταιστα γερμανικά, πέραν φυσικά των ιταλικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αριζόνα και Νεβάδα κρίνουν την Γερουσία, πιο κοντά στον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί

Ερευνητές: Αμελητέα για κλιματική αλλαγή η διαρροή μεθανίου λόγω Nord Stream

gazzetta
gazzetta reader insider insider