Μουντιάλ 2022: Από την Ευρώπη το 73% των ποδοσφαιριστών - Η Μπάγερν έχει τους περισσότερους διεθνείς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ 2022: Από την Ευρώπη το 73% των ποδοσφαιριστών - Η Μπάγερν έχει τους περισσότερους διεθνείς
Από την αγγλική Championship, της δεύτερη κατηγορία της χώρας, έχουν κληθεί 29 ποδοσφαιριστές, όλοι τους για εθνικές εκτός της Αγγλίας

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συγκεντρώνει τους περισσότερους παίχτες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ 2022 της FIFA που ξεκινά την προσεχή Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβουλευτικής LTT Sports.

Το 73% των ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στο Μουντιάλ αγωνίζεται σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, με τις 13 εθνικές ομάδες από την ήπειρο μας που θα αγωνιστούν στη διοργάνωση να αποτελούν το 40% των 32 ομάδων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Μπάγερν Μονάχου είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους μουντιαλικούς παίχτες (17), ενώ ακολουθούν η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Σίτι με 16.

Το 27% των 830 ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στο Κατάρ αγωνίζεται σε διαφορετική ήπειρο από τη χώρα του, ποσοστό οριακά υψηλότερο από το 26% που καταγράφηκε στο Μουντιάλ της Ρωσία το 2018.

Εκτός της Ευρώπης, οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερη ποσοστό μουντιαλικών παιχτών, με 35 παίχτες η κάθε μια.

Ακόμα, άξιο αναφοράς είναι το ότι από την αγγλική Championship, της δεύτερη κατηγορία της χώρας, έχουν κληθεί 29 ποδοσφαιριστές, όλοι τους για εθνικές εκτός της Αγγλίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι περισσότεροι Γερμανοί δεν θα παρακολουθήσουν αγώνες του Μουντιάλ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεργάζεται με την Binance για την πώληση NFTs

gazzetta
gazzetta reader insider insider