Η AHEPA, Βρυξελλών, τιμά πρώην και νυν στελέχη της Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης και της Εκκλησίας της Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η AHEPA, Βρυξελλών, τιμά πρώην και νυν στελέχη της Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης και της Εκκλησίας της Κύπρου
Βραβεύτηκαν για την σημαντική προσφορά τους στην προώθηση των εθνικών θεμάτων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών θεσμών και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια του έτους Κύπρου που κήρυξε το Τμήμα Βρυξελλών 610 της AHEPA, το Τμήμα τίμησε σε ειδικές τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Σπίτι της Ε.Ε., στην Αρχιεπισκοπή και στο Υπουργείο Εξωτερικών, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Εκκλησίας της Κύπρου για την σημαντική προσφορά τους στην προώθηση των εθνικών θεμάτων στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών θεσμών και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ.Κωνσταντίνου ανέφερε: "είναι μεγάλη μας τιμή που σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα να αποδώσουμε αυτόν τον ελάχιστο φόρο τιμής σε στελέχη της Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης και της Εκκλησίας, τα οποία με τις αποφάσεις, τις ενέργειες και τη δράση τους, κατάφεραν υπό συνθήκες δύσκολες και με ελάχιστα μέσα, να προασπίσουν τα συμφέροντα της Δημοκρατίας στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών θεσμών, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Τα περίπου 70 μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Βρυξελλών, κατά πλειοψηφία στελέχη τα ίδια των Ευρωπαϊκών θεσμών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς αυτή την προσφορά που πραγματοποιήθηκε σε στιγμές δύσκολες, όπως τα τελικά στάδια της διαδικασίας ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε., η ομαλή ολοκλήρωση της μετά και την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, η μεγιστοποίηση των χρηματοδοτικών ροών προς την Κύπρο, η εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των οργάνων του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, η διαχείριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των δυσμενών αποφάσεων για το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, και στην Αμμόχωστο. Σε αυτούς τους αθόρυβους αλλά αποτελεσματικούς «ήρωες» της Κύπρου, πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ."

Κατά την διάρκεια των προαναφερθεισών τελετών τιμήθηκαν οι ακόλουθοι:

Ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος, μέχρι πρότινος Επικεφαλής του Γραφείου της Εκκλησίας της Κύπρου στις Βρυξέλλες.

Ο Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΞ Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, πρώην Αναπλ. Μόνιμος και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ε.Ε. και πρώτος Κύπριος Πρόεδρος της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρέσβης Γεώργιος Ζωδιάτης, πρώην Αναπλ. Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Ε.Ε. και πρώτος Κύπριος Πρόεδρος της Επιτροπής Αναπλ. Μονίμων Αντιπροσώπων του Συμβουλίου της Ε. Ένωσης.

Ο Δρ.Αντώνης Κωνσταντίνου, πρώην Διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας και διαπραγματευτής της Κύπρου για τα γεωργικά θέματα, πρώην Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώτος Κύπριος Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο Πρέσβης Σπύρος Αττάς, Διευθυντής Κυπριακού ΥΠΕΞ, πρώην Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Πρέσβης Λούης Τηλεμάχου, Διευθυντής Ε.Ε. στο ΥΠΕΞ και πρώην Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Ο Πρέσβης Σταύρος Χατζηγιάννης, Αναπλ. Διευθυντής Κυπριακού στο ΥΠΕΞ, πρώην Αντιπρόσωπος της Κύπρου στην Επιτροπή Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και πρώην συντονιστής προεδρίας της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Δρ.Αθανάσιος Αθανασίου, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κυπριακή Δημοκρατία και μέχρι πρότινος ανταποκριτής ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider