ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,6 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πυραύλους Patriot και πυρομαχικά πυροβολικού.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα στείλουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το οποίο ανακοίνωσε την αποστολή όπλων και πυρομαχικών, εκτιμώμενης αξίας 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ θα παραδώσουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πυραύλους Patriot, πυρομαχικά πυροβολικού, εκτοξευτές HIMARS, πυρομαχικά διαφόρων τύπων και ανταλλακτικά για οπλικά συστήματα.

Όπλα και πυρομαχικά αξίας 500 εκατ. δολαρίων θα παραδώσουν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα 2,1 δισ. δολάρια αφορούν παραγγελίες στην αμυντική βιομηχανία, διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου του Πενταγώνου.

Το νέο πακέτο ανεβάζει σε 35,1 δισ.δολάρια την αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η ανακοίνωση συνέπεσε χρονικά με την ιστορική ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ύστερα από δεκαετίες ουδετερότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Η πολεμική αεροπορία κατέρριψε τα 14 από τα 17 UAV που εξαπέλυσε η Ρωσία

Ρωσία: Άρχισε η εκπαίδευση Λευκορώσων στρατιωτικών στη χρήση πυρηνικών όπλων

Η Μόσχα «απαντά» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Θα ενισχύουμε τη στρατιωτική μας ισχύ

gazzetta
gazzetta reader insider insider