Θρίλερ με την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θρίλερ με την επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στη Ζάκυνθο

Την έντονη αντίδραση της εταιρείας PIMANA A.E, του ομίλου AL RAYAN, συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, προκάλεσε η αναβολή από το Πρωτοδικείο Ζακύνθου της εκδίκασης των αγωγών κατά της αγοράς έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού από την PIMANA και η οποία μετατέθηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η εταιρεία και οι νομικοί εκπρόσωποι της κάνουν λόγω για μεθοδεύσεις από την πλευρά των αντίδικων προκείμενου να παραμείνει εκκρεμής η υπόθεση ρίχνοντας μάλιστα τα πυρά της και κατά εκπροσωπών του υπουργείου Οικονομικών.

Τις αγωγές είχαν καταθέσει από κοινού, η μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών, ο Δήμος Ζακύνθου, η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών και ορισμένοι κάτοικοι που ισχυρίζονται ότι έχουν καταπατηθεί οι ιδιοκτησίες τους.

Το αίτημα για αναβολή τέθηκε από την πλευρά των τοπικών φορέων, προκειμένου αυτή να συνδικαστεί με ανάλογου περιεχομένου αγωγή που κατέθεσε πρόσφατα το Ελληνικό Δημόσιο, κατά της νομιμότητας του συμβολαίου του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επίμαχης έκτασης.

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε ενώπιον μιας ακόμη μεθόδευσης των αντιδίκων μας προκειμένου να μη συζητηθεί η υπόθεση και να μην γίνει γνωστή η αλήθεια, για την υπόθεση αυτή, αλλά να παραμένει εκκρεμής, ώστε να μπορούν να λένε ότι θέλουν, χωρίς την απάντηση της Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία PIMANA προσθέτοντας ότι «λυπούμεθα γιατί στην μεθόδευση αυτή, ενεπλάκησαν και ορισμένοι φερόμενοι να εκπροσωπούν τον Υπουργό Οικονομικών. Γνωρίζουμε επίσης, για επιχείρηση ποινικοποίησης της υπόθεσης, στην ίδια στρατηγική να μην δικαστεί η αγωγή».

Ειδικότερα σύμφωνα με την εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο στο Δικαστήριο, που αποδεικνύει τα δικά της δικαιώματα στην έκταση που αγόρασε. Κατέθεσε επίσης, τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική περιουσία της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών στην περιοχή

Όπως αναφέρει η PIMANA εφόσον υπάρχουν ιδιώτες με δικαιώματα κυριότητας ή νομής, σε έκταση η οποία ευρίσκεται στην ιδιοκτησία μας, τους καλούμε να επικοινωνήσουν με την εταιρεία ώστε να βρεθεί η νόμιμη και δίκαιη λύση και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα σε βάρος τους. Επίσης καλεί τους αντίδικους της να αποφασίσουν σε ποιον τελικά από αυτούς ανήκει η έκταση; «Στους ιδιώτες που παρεμβαίνουν; Στην εκκλησία που επικαλείται την νομή; Στο Δήμο που διεκδικεί συνολικά έκταση μεγαλύτερη από αυτήν που αγοράσαμε; Ή στο Δημόσιο που ισχυρίζεται ότι η έκταση είναι αδέσποτη και άρα κανείς από αυτούς δεν έχει δικαίωμα σε αυτήν, ούτε ιδιώτες, ούτε η εκκλησία, ούτε ο Δήμος».

Επισημαίνει μάλιστα ότι η εταιρεία δηλώνει ότι σέβεται απολύτως οποιοδήποτε νόμιμο και αποδεικνυόμενο δικαίωμα τρίτου στην έκταση, ιδιωτικό ή δημόσιο. «Οι μέτοχοι, η Κυβέρνηση και το κράτος του ΚΑΤΑΡ δεν ήρθαν στην Ζάκυνθο να ιδιοποιηθούν καμία ξένη ιδιοκτησία, αλλά να επενδύσουν πολύ σημαντικά ποσά, στην πιο εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ζακύνθου, επένδυση από την οποία η τοπική κοινωνία θα έχει πολλαπλά οφέλη.Ο όμιλος AL RAYAN, ο επίσημος επενδυτικός οργανισμός του ΚΑΤΑΡ, μοναδικός μέτοχος της αγοράστριας εταιρείας είναι η καλύτερη εγγύηση για την υλοποίηση όσων αναφέρουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider