Λισαβόνα: Η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης που απαγορεύει την κίνηση αυτοκινήτων στο κέντρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λισαβόνα: Η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης που απαγορεύει την κίνηση αυτοκινήτων στο κέντρο
Θα απαγορεύσει τη διέλευση οχημάτων στο κέντρο της Λισαβώνας, για οχήματα άνω των 3,5 μετρικών τόνων -όπως τα τουριστικά λεωφορεία-, αλλά το μέτρο δεν θα ισχύσει για τα ΜΜΜ.

Μέσα στον Απρίλιο η Λισαβώνα της Πορτογαλίας γίνεται η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης που απαγορεύει την κίνηση των αυτοκινήτων στο κέντρο της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για ένα πιλοτικό σχέδιο διάρκειας 3 μηνών που θα απαγορεύσει τη διέλευση οχημάτων στο κέντρο της Λισαβώνας, για οχήματα άνω των 3,5 μετρικών τόνων -όπως τα τουριστικά λεωφορεία-, αλλά το μέτρο δεν θα ισχύσει για τα ΜΜΜ. Η ώρα απαγόρευσης της διέλευσης των οχημάτων θα ισχύει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 26 Απριλίου και τα αυτοκίνητα που θα θέλουν να κινηθούν κοντά στο κέντρο της πόλης θα «σπρώχνονται» σε ένα ημικύκλιο κύριων οδών λίγο έξω από το κέντρο της Λισαβώνας.

Αν και δεν πρόκειται για ένα σχέδιο ολικής απαγόρευσης της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας, τα μέτρα στοχεύουν στη σημαντική μείωση της κίνησης των αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται πως μέσα στο καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εργασίες ανακατασκευών στο κέντρο της Λισαβώνας, όπως η επέκταση του μετρό στην πόλη με τη δημιουργία 2 νέων σταθμών, η ανακατασκευή πεζοδρομίων και η βελτίωση του αποχετευτικού δικτύου της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Πορτογαλίας, τα μέτρα θα βοηθήσουν τη Λισαβώνα στο να γίνει ουδέτερη στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι μπαίνουν στο παιχνίδι της βιώσιμης ανάπτυξης -Εφαρμογή στο κινητό θα προτείνει διαδρομές, μνημεία, τοπικά προϊόντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider