WSJ: Η Ιαπωνία σκέφτεται να δώσει οβίδες στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η Ιαπωνία σκέφτεται να δώσει οβίδες στις ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ουκρανία
Η Ιαπωνία βρίσκεται σε συζητήσεις για την προμήθεια οβίδων στις ΗΠΑ, ώστε να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, μεταδίδει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε συζητήσεις για την προμήθεια οβίδων στις ΗΠΑ, ώστε να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας κόντρα στη Ρωσία, μεταδίδει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η Wall Street Journal. Η κίνηση συνιστά στροφή για την Ιαπωνία η οποία ήταν επί μακρόν φειδωλή στις εξαγωγές φονικών όπλων.

Σύμφωνα με πηγές, η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει οβίδες 155 χιλιοστών στις ΗΠΑ, στη βάση της συμφωνίας του 2016 που επιτρέπει στις 2 χώρες να ανταλλάζουν πυρομαχικά στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συμμαχίας τους στην ασφάλεια. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν στην WSJ ότι τα βλήματα θα βοηθήσουν στην αναπλήρωση των προμηθειών των ΗΠΑ, οι οποίες στηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin είχε συνομιλίες νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Τόκιο με τον Ιάπωνα υπουργό Άμυνας Yasukazu Hamada. Μετά τη συνάντηση, ο Austin επαίνεσε την Ιαπωνία για τη μη φονική στρατιωτική υποστήριξη που έχει παράσχει στην Ουκρανία και δήλωσε ότι πρόσθετη βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στόλτενμπεργκ: Η υποστήριξη της συμμαχίας προς την Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης

gazzetta
gazzetta reader insider insider