Ουκρανία: Το Κίεβο αναφέρει «μερική επιτυχία» στις μάχες - Νέοι νεκροί από την κατάρρευση του Καχόβκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Το Κίεβο αναφέρει «μερική επιτυχία» στις μάχες - Νέοι νεκροί από την κατάρρευση του Καχόβκα
Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση των κατεχόμενων από τη Ρωσία πόλεων της Μελιτόπολης και του Μπερντιάνσκ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις στις οποίες έχουν φθάσει σε περιοχές της νότιας γραμμής του μετώπου αφού σημείωσαν «μερική επιτυχία» στην μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση των κατεχόμενων από τη Ρωσία πόλεων της Μελιτόπολης και του Μπερντιάνσκ στην περιοχή της Ζαπορίζια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Κόβαλεφ, απαριθμώντας τα ονόματα χωριών στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Είχαν μερική επιτυχία στις κατευθύνσεις της Νοβοντανιλίβκα –Ρομπότινε, Μάλα Τοκμάτσκα – Βερμπόβε, Βίλνε Πόλε – Μακαρίβκα, ενισχύουν τα σύνορα που έχουν εξασφαλίσει», δήλωσε ο ίδιος σήμερα σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του ουκρανικού Στρατού.

Η Ουκρανία μάχεται επίσης για να συγκρατήσει την προέλαση ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά, με «ιδιαίτερα σφοδρές συγκρούσεις» να λαμβάνουν χώρα κοντά στο Λιμάν στην περιοχή Ντονέτσκ, δήλωσε ο ίδιος.

Σε 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις ζώνες που ελέγχει η Μόσχα

Εξάλλου, η Ρωσία ανέβασε σήμερα σε 41 τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στις ζώνες που ελέγχει στη νότια Ουκρανία μετά την καταστροφή του υδροηλεκτρικού φράγματος Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο στις αρχές Ιουνίου.

«Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 41», δήλωσε ο αξιωματούχος της ρωσικής κατοχικής διοίκησης της περιφέρειας της Χερσώνας Αντρέι Αλεξέγενκο.

Σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό που είχε δοθεί στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο από τις αρχές που έχουν διορισθεί από τη Ρωσία, οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν ανέρχονταν σε 29.

Το υδροηλεκτρικό φράγμα Καχόβκα, που βρίσκεται σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, καταστράφηκε στις 6 Ιουνίου. Εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα πλημμύρισαν στη συνέχεια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και εγείροντας φόβους για ανθρωπιστική καταστροφή πέραν της περιβαλλοντικής.

Η Μόσχα και το Κίεβο επιρρίπτουν η μια στην άλλη την ευθύνη για την καταστροφή αυτή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Δύο ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν εν πτήσει προς στρατιωτικές αποθήκες κοντά στη Μόσχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider