Ρωσία: Κλείνουν τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Πριγκόζιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Κλείνουν τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας Πριγκόζιν
Πηγή: Associated Press
Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης ότι ένα «εργοστάσιο τρολ» που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο Πριγκόζιν για να επηρεάσει την κοινή γνώμη σε ξένες χώρες, διαλύθηκε.

Τα ειδησεογραφικά Μέσα του Γιεβγκένι Πριγκόζιν πρόκειται να κλείσουν, ανέφερε ο διευθυντής ενός από αυτά, υπογραμμίζοντας με αυτό τον την επιδείνωση της κατάστασης της περιουσίας του αρχηγού της μισθοφορική ομάδας της Βάγκνερ, μια εβδομάδα μετά την κατάρρευση μιας σύντομης ανταρσίας που διοργάνωσαν οι μαχητές της.

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με την συμφωνία που ανέστειλε την ανταρσία, στον Πριγκόζιν, πρώην σύμμαχο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επιτράπηκε να αυτοεξοριστεί στη Λευκορωσία και οι άνδρες του είχαν την επιλογή να τον ακολουθήσουν, να ενσωματωθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ή να επιστρέψουν στην πατρίδα.

Η ιδιοκτησίας Πριγκόζιν Patriot Media, της οποίας το πιο σημαντικό μέσο ήταν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος RIA FAN, είχε υιοθετήσει μια έντονα εθνικιστική, φιλική προς το Κρεμλίνο γραμμή, παρέχοντας επίσης θετική κάλυψη για τον Πριγκόζιν και την ομάδα της Βάγκνερ.

«Ανακοινώνω την απόφασή μας να κλείσουμε και να εγκαταλείψουμε τον χώρο της ενημέρωσης», δήλωσε ο διευθυντής του RIA FAN Γιεβγκένι Ζουμπάρεφ σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε αργά το Σάββατο στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας. Ο Ζουμπάρεφ δεν έδωσε κανένα λόγο για την απόφαση.

Η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε την Παρασκευή ότι η υπηρεσία επιτήρησης επικοινωνιών της χώρας Roskomnadzor, είχε μπλοκάρει μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τον Πριγκόζιν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ένα «εργοστάσιο τρολ» που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε ο Πριγκόζιν για να επηρεάσει την κοινή γνώμη σε ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, διαλύθηκε.

Στην ανάρτησή του σε βίντεο, ο Ζουμπάρεφ επαίνεσε το ιστορικό της Patriot Media, λέγοντας ότι υπερασπίστηκε τόσο τον Πριγκόζιν, όσο και τον Πούτιν από τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης κατά του Κρεμλίνου, συμπεριλαμβανομένου του φυλακισμένου κριτικού Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Patriot Media είχε εργαστεί «εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι και άλλων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που πραγματικά προσπάθησαν να καταστρέψουν τη χώρα μας», ανέφερε.

Παρά την αποτυχημένη ανταρσία, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν θέσει επίσημα εκτός νόμου τον όμιλο Βάγκνερ, αλλά ο Πούτιν είπε την Τρίτη ότι τα οικονομικά της εταιρείας κέτερινγκ του Πριγκόζιν θα διερευνηθούν.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider