Copernicus: Ιούλιος 2023, ο θερμότερος μήνας στα χρονικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Copernicus: Ιούλιος 2023, ο θερμότερος μήνας στα χρονικά
Ο φετινός Ιούλιος αναμένεται να αναδειχθεί στον θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με δεδομένα του δορυφορικού συστήματος Copernicus, το οποίο αποτελεί μία από τις συνιστώσες του διαστημικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο φετινός Ιούλιος αναμένεται να αναδειχθεί στον θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, σύμφωνα με δεδομένα του δορυφορικού συστήματος Copernicus, το οποίο αποτελεί μία από τις συνιστώσες του διαστημικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου ήταν οι θερμότερες τρεις εβδομάδες που έχουν καταγραφεί ποτέ, ενώ ο περασμένος Ιούνιος ήταν ο θερμότερος Ιούνιος που έχει καταγραφεί ποτέ. Σε συνδυασμό με μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως καύσωνες στη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη, και δασικές πυρκαγιές σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και ο Καναδάς, οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων, τα τοπικά περιβάλλοντα και οικονομίες.

Το σύστημα γεωσκόπησης Copernicus, το οποίο εντάσσεται στο διαστημικό πρόγραμμα της ΕΕ, παρέχει έξι θεματικές υπηρεσίες για την ατμόσφαιρα, τη θάλασσα, τις χερσαίες εκτάσεις, την κλιματική αλλαγή, την ασφάλεια και τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Παρέχει επιχειρησιακά δεδομένα και ελεύθερα προσβάσιμες υπηρεσίες, προσφέροντας στους χρήστες αξιόπιστες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον πλανήτη μας και το περιβάλλον του. Η Επιτροπή συντονίζει και διαχειρίζεται το Copernicus, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τα κράτη μέλη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για την Εκμετάλλευση Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων (ECMWF), οργανισμούς της ΕΕ και το Mercator Ocean International, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αποτίμηση του μακροβιότερου καύσωνα στην Ελλάδα - Πού σημειώθηκαν ρεκόρ θερμοκρασίας

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Γιατί εξαπλώθηκαν, η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων και η επόμενη μέρα

ΗΠΑ: Σε υψηλό 8μήνου η τιμή της βενζίνης - Αναζωπυρώνεται ο φόβος του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider