ΝτεΣάντις: Έντονο «φλερτ» και χορηγίες σε χριστιανό συντηρητικό ηγέτη της Άιοβα με το βλέμμα στους εκλέκτορες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΝτεΣάντις: Έντονο «φλερτ» και χορηγίες σε χριστιανό συντηρητικό ηγέτη της Άιοβα με το βλέμμα στους εκλέκτορες
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα βρίσκεται πολύ πίσω από τον Τραμπ στην διεκδίκηση της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών και έβαλε μπρος τα μεγάλα μέσα.

Καθώς ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, προσπαθεί να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, έχει ξοδέψει πολύ περισσότερα από οποιονδήποτε αντίπαλο για να «φλερτάρει» έναν επιδραστικό Χριστιανό συντηρητικό ηγέτη και τους οπαδούς του, στη βασική πολιτεία της Αϊόβα για τις εσωκομματικές εκλογές.

Όπως αναφέρει το Reuters, υποχωρώντας πολύ πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις εθνικές δημοσκοπήσεις και με την προεκλογική του εκστρατεία να μαστίζεται από προβλήματα, ο ΝτεΣάντις και οι σύμβουλοί του ξοδεύουν πολλά στην Αϊόβα με την ελπίδα να σταματήσουν τη δυναμική του Τραμπ, κερδίζοντας τους εκλέκτορες της πολιτείας στις 15 Ιανουαρίου, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι αρχίζουν να επιλέγουν τον επόμενο προεδρικό τους υποψήφιο. Η ισχυρή ευαγγελική βάση ψηφοφόρων της πολιτείας είναι ζωτικής σημασίας για αυτή τη στρατηγική.

Η προεκλογική εκστρατεία του ΝτεΣάντις, ένα γκρουπ από χορηγούς που συνδέεται μαζί της και μια μη κερδοσκοπική ομάδα που τον υποστηρίζει, πλήρωσαν 95.000 δολάρια τους τελευταίους μήνες στο Family Leader Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα την Αϊόβα με επικεφαλής τον ευαγγελικό ηγέτη Μπομπ Βάντερ Πλατς, σύμφωνα με τις εκθέσεις χρηματοδότησης της εκστρατείας. Στόχος του στρατοπέδου του κυβερνήτη της Φλόριντα, να φέρει τον Βάντερ Πλατς κοντά του, για να κερδίσει την υποστήριξή του στις κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές της πολιτείας.

Για αυτά τα χρήματα, ο ΝτεΣάντις πήρε τρεις σελίδες διαφημίσεων σε ένα φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε ένα φόρουμ φόρουμ του Family Leader Foundation τον Ιούλιο, στο οποίο συμμετείχαν 2.000 χριστιανοί συντηρητικοί.

Όμως η πραγματική αξία της «επένδυσης» του ΝτεΣάντις, μπορεί να είναι μεγαλύτερη αν καταφέρει να οικοδομήσει μια σχέση με τον Βάντερ Πλατς, του οποίου η επιδοκιμασία είναι άκρως σημαντική για την πολιτεία που θα ξεκινήσει η μάχη για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Ο Βάντερ Πλατς και η ομάδα του είναι ηγέτες στο χριστιανικό συντηρητικό κίνημα της πολιτείας, το οποίο έχει τεράστια πολιτική επιρροή στην Αϊόβα. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στο κοινοβούλιο της πολιτείας το 2016 αναγνωρίστηκαν ως ευαγγελικοί, σύμφωνα με τους δημοσκόπους Edison Media Research. Όσο για τον Βάντερ Πλατς θεωρείται ως ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να «στέψει βασιλιά» στις εσωκομματικές εκλογές της πολιτείας.

«Είναι πολύ περισσότερα χρήματα» από αυτά που συνήθως βλέπετε να διατίθενται στην Αϊόβα, είπε ο Steffen Schmidt, ομότιμος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Iowa State University που μελετά τις πολιτικές δαπάνες στην πολιτεία. «Είναι ένα μεγάλο ποσό για μια πολύ περιορισμένη προβολή σε ένα φυλλάδιο και για ένα μεμονωμένο συμβάν», είπε.

Από την πλευρά του, το στρατόπεδο του ΝτεΣάντις δήλωσε «περήφανο που χορήγησε μια διαφήμιση σε μια εκδήλωση μιας από τις μεγαλύτερες και πιο αποτελεσματικές κοινωνικές συντηρητικές ομάδες στην πολιτεία της Αϊόβα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider