Καλύτερη η εικόνα από τον Έβρο: Λευκός καπνός στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ενεργό μέτωπο η Ροδόπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλύτερη η εικόνα από τον Έβρο: Λευκός καπνός στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ενεργό μέτωπο η Ροδόπη
Kαλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα από το μέτωπο του Έβρου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις. Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Εγνατία και Εθνική Οδό.

Kαλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα από το μέτωπο του Έβρου, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.

Με την ένταση των ανέμων τις πρώτες πρωινές ώρες στα 3 μποφόρ και να ενισχύονται στη διάρκεια της ημέρας φτάνοντας τα 5-6 οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν για έκτη συνεχόμενη ημέρα να ανακόψουν την καταστροφική πορεία των πυρκαγιών.

«Βγήκε λευκός καπνός στα Κοίλα Αλεξανδρούπολης» ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Σταματάκης μεταφέροντας την εικόνα πως έσβησαν τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησαν από το δάσος της Δαδιάς και επεκτάθηκαν στην περιοχή της Λευκίμμης.

«Αυτό που απομένει είναι τα αεροπλάνα να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια στην περίπτωση που έχει μείνει οποιαδήποτε εστία να σβήσει εντελώς» πρόσθεσε.

Ενθαρρυντική εικόνα και από τη Ροδόπη

Η ίδια ενθαρρυντική εικόνα έρχεται και από το μέτωπο της Ροδόπης. Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Τσακίρη, έξω από τον οικισμό των Κασσιτερών, υπογραμμίζει την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρα αλλά και της νύχτας.

Αρτοποιός: Ένα μέτωπο οι πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

«Το μέτωπο την Αλεξανδρούπολης και το δάσος της Δαδιάς είναι εκείνο που μας απασχολεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου», τόνισε στην ΕΡΤ, ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας πως «πλέον με το μέτωπο στη Ροδόπη θεωρείται μία πυρκαγιά μεγάλη οποία κινείται δυτικά από την Αλεξανδρούπολη και υπάρχει αυτή η τάση του μετώπου της Αλεξανδρούπολης να ενωθεί με το κομμάτι της Ροδόπης».

Με ενισχύσεις από Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Ρουμανία και αντιπυρικές ζώνες

Με τη συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικά οχήματα από τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την αδιάλειπτη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, συνεχίζονται σήμερα οι προσπάθειες ανάσχεσης των πύρινων μετώπων στον Έβρο.

Ειδικότερα από εδάφους επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 36 πυροσβέστες από τη Βουλγαρία με 4 πυροσβεστικά και δύο minibus, 64 πυροσβέστες από την Τσεχία με έξι πυροσβεστικά των τεσσάρων τόνων και τρία πυροσβεστικά των εννέα τόνων, 56 πυροσβέστες από τη Ρουμανία με 10 υδροφόρα οχήματα και ένα λεωφορείο, 48 πυροσβέστες από την Αλβανία με πέντε υδροφόρα οχήματα και τέσσερα βοηθητικά. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Εγνατία και Εθνική Οδό

Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του Ανατολικού κόμβου Κομοτηνής έως το ύψος του κόμβου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Σαπών – Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Με πληροφορίες από ertnews.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία - Εκκενώθηκαν Στείρι και Ζάλτσα

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Πυρκαγιές: Πώς να προστατευθείτε

gazzetta
gazzetta reader insider insider