Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία - Εκκενώθηκαν Στείρι και Ζάλτσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βοιωτία - Εκκενώθηκαν Στείρι και Ζάλτσα
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 16 οχήματα, ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα.

«Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική», ανέφερε στην ΕΡΤ ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο». «Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Το βράδυ εκκένωσαν τα χωριά τους οι κάτοικοι στο Στείρι, και μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η φωτιά που μπορούσαν να κατευθυνθούν μόνο προς το Δίστομο. Εκκένωσαν και οι κάτοικοι στη Ζάλτσα προς το Κυριάκι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Καλύτερη η εικόνα από τον Έβρο: Λευκός καπνός στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ενεργό μέτωπο η Ροδόπη

Συναγερμός για τα επικίνδυνα σωματίδια στην ατμόσφαιρα - Σκεπασμένη με καπνούς η Ελλάδα 

gazzetta
gazzetta reader insider insider