Non stop η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Νέα μηνύματα εκκένωσης περιοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Non stop η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο - Νέα μηνύματα εκκένωσης περιοχών
Συνεχίζεται για 9η ημέρα η μάχη με τις φλόγες στον Έβρο.

(upd 17:49) Στις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή του οικισμού της Αύρας και των Κασσιτερών που έχουν εκκενωθεί και στα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Λευκίμη όπου επίσης έχει εκδοθεί οδηγία εκκένωσης, στις Τρεις Βρύσες και Δαδιά έχουν επικεντρωθεί σήμερα οι δυνάμεις κατάσβεσης.

Στον Έβρο σήμερα επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή από αέρος επτά πυροσβεστικών αεροσκαφών και πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη Έβρου προκειμένου να απομακρυνθούν απ' αυτήν και να κατευθυνθούν προς Τυχερό. Λίγο αργότερα εκδόθηκε 112 για εκκένωσης της περιοχής Κασσιτέρα, στη Ροδόπη που προέτρεπε τους κατοίκους να μετακινηθούν προς Σάπες.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαίωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον έλεγχο της πυρκαγιάς και στις επόμενες μέρες θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση με εναέριες και επίγειες δυνάμεις παρά το γεγονός όπως είπε ότι επιχειρεί ήδη στον Έβρο ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, επίγειων και εναέριων.

«Πράγματι μιλάμε για μια πολύ μεγάλη περίμετρο στην οποία ενώθηκαν δύο πυρκαγιές, της Αλεξανδρούπολης και της Δαδιάς και στην οποία περίμετρο επιχειρούν οι δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την πτήση που πραγματοποίησε με Super Puma πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Άνδρο

Μετά από ολονύχτια μάχη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σβήσουν το μεγαλύτερο μέρος των εστιών που υπήρχαν στο νησί της Άνδρου, κυρίως στο Βιτάλι και στις Γίδες, περιοχές όμως που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, αντίστοιχα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να διασώσουν σπίτια στο χωριό Γίδες, ανατολικά του Γαυρίου. Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο και στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο, μάλλον μετά από πτώση κεραυνού. Χθες Σάββατο εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών. Την Κυριακή με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα και έτσι αποφεύχθηκε να καούν σπίτια στο Βιτάλι, όπου η φωτιά είχε μπει ουσιαστικά μέσα.

Υψηλός κίνδυνος για πολλές περιοχές της χώρας

Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider