Συρία: Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρία: Ξεπερνούν τους 100 οι νεκροί από επίθεση με drones σε στρατιωτική ακαδημία
Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον μιας στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς, στην κεντρική Συρία, τη στιγμή που γινόταν μια τελετή προαγωγής αξιωματικών, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: 20:29

Συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση με drones εναντίον στρατιωτικής ακαδημίας της Χομς στην κεντρική Συρία, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να ανεβάζει σε πάνω από 100 τον αριθμό των νεκρών και σε 125 των τραυματιών, σε νεότερο απολογισμό.

Η επίθεση έγινε σήμερα ενώ διεξαγόταν τελετή προαγωγής αξιωματικών του συριακού στρατού.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι απόφοιτοι της στρατιωτικής ακαδημίας και 12 πολίτες, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τρομοκρατικές οργανώσεις» στόχευσαν «μια τελετή προαγωγής αξιωματικών στη στρατιωτική ακαδημία της Χομς, χρησιμοποιώντας drones φορτωμένα με εκρηκτικά, αμέσως μετά τη λήξη της τελετής», ανέφερε νωρίτερα ο συριακός στρατός. Έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς, ανάμεσά τους «στρατιωτικοί και πολίτες» και «δεκάδες τραυματίες» μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και μέλη των οικογενειών τους.

Ο στρατός διεμήνυσε ότι θα «απαντήσει αποφασιστικά» σε «αυτή τη δειλή, πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση».

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Τζιχαντιστικές οργανώσεις που ελέγχουν μέρος της συριακής επικράτειας χρησιμοποιούν ορισμένες φορές οπλισμένα drones.

Τουρκία: Δεν ήταν δικό μας το drone

Aξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας έσπευσε να αναφέρει σήμερα πως ένα από τα παραπάνω μη επανδρωμένα αεροσκάφη που καταρρίφθηκαν δεν ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

«Δεν είναι δικό μας», είπε ο αξιωματούχος αυτός όταν ρωτήθηκε αν ο οπλισμένος δρόνος ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας.

Νωρίτερα, μια τοπική πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας, ανέφερε ότι ο συνασπισμός κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος που πετούσε κοντά σε μια βάση στη βορειοανατολική Συρία. Στη βάση αυτή εδρεύουν στρατιώτες του συνασπισμού αλλά και δυνάμεις των Κούρδων συμμάχων των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Μακελειό σε χωριό του Χαρκόβου από ρωσικό πλήγμα - Τουλάχιστον 49 νεκροί

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας

Μπανγκλαντές: Παρέλαβε ρωσικό ουράνιο για τον πυρηνικό σταθμό του

gazzetta
gazzetta reader insider insider