Ισραήλ: Έφτασε ο Άντονι Μπλίνκεν για ολιγόωρη επίσκεψη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Έφτασε ο Άντονι Μπλίνκεν για ολιγόωρη επίσκεψη
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντήσει Ισραηλινούς αξιωματούχους και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:35

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το BBC, στη σύντομη επίσκεψή του, ο Μπλίνκεν θα συναντήσει Ισραηλινούς αξιωματούχους- μεταξύ των οποίων τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ- και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο Αμπας που έχει την έδρα τους στη Δυτική Όχθη, είναι πολιτικός αντίπαλος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

- Διαβάστε ακόμα: Ισραήλ: Στο στόχαστρο διοικητές της Χαμάς και σήραγγες στη Γάζα πριν την έναρξη της εισβολής - Ρουκέτες στο Τελ Αβίβ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στο Ισραήλ, θα έχει διάρκεια λίγων ωρών.

Επίσκεψη και στην Ιορδανία

Μετά το Ισραήλ, ο Μπλίνκεν θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα, αναφέρει το ΑΠΕ.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εργάζεται για να προωθήσει τις συνομιλίες που αφορούν στην παροχή ενός ασφαλούς περάσματος σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών στη Γάζα.

«Υπάρχει μια κοινότητα της τάξης των 500 με 600 Παλαιστίνιους Αμερικανούς, πάνω κάτω, κατοίκους στη Γάζα. Κάποιοι από αυτούς θέλουν να φύγουν…και εργαζόμαστε για να οργανώσουμε ένα ασφαλές πέρασμα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ συνομιλούν «εντατικά» με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου προκειμένου να οργανωθεί αυτό, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Μια ακόμα προτεραιότητα για τον Μπλίνκεν θα είναι να μεταφέρει ένα μήνυμα αποτροπής στο Ιράν και σε υποστηριζόμενες από το Ιράν οργανώσεις να αποφύγουν να εμπλακούν στη σύγκρουση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε μέσω αυτής της επίσκεψης και μέσω των περαιτέρω επισκέψεων ότι έχουμε τη δέσμευση να κρατήσουμε άλλες πλευρές έξω από αυτή τη σύγκρουση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Πόσο πραγματικά «ουδέτερη» είναι η στάση της Κίνας απέναντι στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς

Γερμανία: Στα σκαριά νόμος για ευκολότερη απέλαση μεταναστών

Αιφνιδιαστική απεργία σε εργοστάσιο της Ford στο Κεντάκι - Κλιμακώνεται η κόντρα στις αυτοκινητοβιομηχανίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider