Χαμενεΐ για Γάζα: «Πρέπει να απαντήσουμε - Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πρέπει να δικαστούν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαμενεΐ για Γάζα: «Πρέπει να απαντήσουμε - Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι πρέπει να δικαστούν»
Πηγή: Associated Press
«Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων» είπε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για τα «εγκλήματά τους εναντίον των Παλαιστινίων» ζητώντας «να σταματήσει αμέσως ο βομβαρδισμός» της Λωρίδας της Γάζας, όπως μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων (…) ο βομβαρδισμός της Γάζας θα πρέπει να σταματήσει αμέσως», υπογράμμισε ο Χαμενεΐ.

«Κανείς δεν πρέπει να ελπίζει» ότι κάποιες πλευρές, όπως το Ιράν, θα μπορέσουν «να εμποδίσουν τις δυνάμεις της αντίστασης» να αναλάβουν δράση, τόνισε.

Ο Χαμενεΐ αναφερόταν στον «άξονα της αντίστασης», όπως αποκαλούνται ατύπως οι χώρες και οι οργανώσεις που είναι εχθρικές προς το Ισραήλ, όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα», εκτίμησε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «πρέπει να απαντήσουμε, πρέπει να αντιδράσουμε στα όσα συμβαίνουν στη Γάζα».

Μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Παλαιστινίων, ενώ η Τεχεράνη δεν κρύβει ότι στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Χθες Δευτέρα το βράδυ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν προειδοποίησε για το ενδεχόμενο «προληπτικής δράσης του άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ «τις επόμενες ώρες», καθώς ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να ετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Σύμφωνα με το Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμίρ Αμπντολαχιάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Εξάλλου ο Χαμενεΐ επέκρινε «τους αξιωματούχους κάποιων χωρών» που στηρίζουν το Ισραήλ και οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η Χαμάς, κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, «σκότωσε αμάχους».

«Δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί στους οικισμούς είναι όλοι τους ένοπλοι. Και ακόμη κι αν ήταν άμαχοι, πόσοι από αυτούς σκοτώθηκαν;», διερωτήθηκε, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι σκοτώνει «αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» στη Γάζα.

Μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Παλαιστινίων, ενώ η Τεχεράνη δεν κρύβει ότι στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτής προειδοποιεί: Στο 70% η πιθανότητα επέκτασης του πολέμου στη Γάζα - Τι πρέπει να κάνουν οι επενδυτές

Foreign Affairs: Μια εισβολή στη Γάζα θα ήταν καταστροφή για το Ισραήλ

Γάζα: ΗΠΑ και Ισραήλ καταρτίζουν σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας - Διπλωματικός πυρετός

gazzetta
gazzetta reader insider insider