Πληροφορίες για συνάντηση Μπάιντεν - Σι στις 15 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, στο πρώτο τετ α τετ εδώ και ένα χρόνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληροφορίες για συνάντηση Μπάιντεν - Σι στις 15 Νοεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, στο πρώτο τετ α τετ εδώ και ένα χρόνο
Πηγή: Associated Press
Διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στις 15 Νοεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Σαν Φρανσίσκο, όπως μετέδωσε το Kyodo News.

Διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στις 15 Νοεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Σαν Φρανσίσκο, όπως μετέδωσε το Kyodo News.

Οι τελικές προετοιμασίες για τη συνάντηση βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημειωτέον ότι θα πρόκειται για τις πρώτες τετ α τετ συνομιλίες που θα έχουν οι δύο ηγέτες εδώ και έναν χρόνο περίπου, όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Πάντως, η Κίνα δεν έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή του Σι στη σύνοδο APEC, αν και ο Λευκός Οίκος έχει αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν.

Τον περασμένο μήνα, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι σημείωσε ότι οι δύο χώρες δεν μπορούν να βασίζονται στον «αυτόματο πιλότο» για να επιτύχουν μια συνάντηση.

Ο Σι είναι, επίσης, πιθανό να είναι ο επίτιμος καλεσμένος σε δείπνο με κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Σαν Φρανσίσκο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για τον Σι, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είναι να καθησυχάσει τους ξένους επενδυτές, εν μέσω μιας σειράς «πονοκεφάλων» που φαίνεται να επιβαρύνουν το κλίμα για επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα.

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

G7: Να κηρυχθούν «ανθρωπιστικές παύσεις» στη Γάζα - Παραμένει «ενωμένη» στη «σθεναρή» υποστήριξη της Ουκρανίας

ΗΠΑ: Τάσσονται κατά της επιβολής «νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Γάζα

gazzetta
gazzetta reader insider insider