Ισραήλ: Μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι κοντά στην πόλη Εϊλάτ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι κοντά στην πόλη Εϊλάτ
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε με μαχητικό αεροσκάφος έναν «πύραυλο κρουζ» που είχε στόχο το νότιο τμήμα της χώρας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε με μαχητικό αεροσκάφος έναν «πύραυλο κρουζ» που είχε στόχο το νότιο τμήμα της χώρας.

«Ένα μαχητικό αεροσκάφος της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισε επιτυχώς έναν πύραυλο κρουζ που εκτοξευόταν προς το Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού. Τόνισε επίσης πως η κατάρριψη έγινε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στην νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Ο πύραυλος δεν εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο.

Το περιστατικό συμβαίνει ώρες πριν από την έναρξη μιας παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο πύραυλος πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν.

Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ: Περισσότεροι από 50 μέλη ΜΊΑς οικογένειας σκοτώθηκαν στη βόρεια Γάζα

Περισσότερα από 50 μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, στη βόρεια Γάζα, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ εκεί, έκανε σήμερα γνωστό ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

«Μονάχα σήμερα το πρωί, από την οικογένεια Καντούρα στην Τζαμπάλια, 52 άνθρωποι εξοντώθηκαν, σκοτώθηκαν», είπε ο Ριιάντ αλ Μαλίκι, στο περιθώριο μιας ενημέρωσης από υπουργούς Εξωτερικών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών στο Λονδίνο.

«Έχω τον κατάλογο των ονομάτων, 52 εξ αυτών, εξοντώθηκαν, από τον παππού έως τα εγγόνια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ-Γάζα: Η κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει το πολύ 10 ημέρες, σύμφωνα με τους Times of Israel

Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ διαφωνούν με τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων της Γάζας σε άλλη χώρα

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στόχους της Χαμάς πριν από την έναρξη της κατάπαυσης του πυρός

gazzetta
gazzetta reader insider insider