Καιρός: Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καιρός: Έρχεται το πρώτο κύμα ζέστης και αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη
Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Πέμπτη και μετά, ενώ ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς.

Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες και πολλή σκόνη στην ατμόσφαιρα από την Πέμπτη και μετά, ενώ ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς, συνοδεία νοτιάδων.

Η σκόνη θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας. Όπως σημειώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μεταφορά της σκόνης ευνοείται στα δυτικά και τα νότια της χώρας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη στα βόρεια και τα ορεινά αναμένονται νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 27 βαθμούς, έως 23 με 25 στα υπόλοιπα. Στην Αττική αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς, στα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (17/5), θα επιμείνει η αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ ο υδράργυρος θα ξεπεράσει κατά τόπους και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Χαρακτηριστικά η ΕΜΥ αναφέρει: «Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια τους 29 με 31 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 35 βαθμούς Κελσίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε εκδηλώσεις για την Υγεία και τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη θα μιλήσει αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΣτΕ: Πράσινο φως για την κυκλοφορία των mini bus αυτοκινήτων

Διπλασιάστηκαν οι θέσεις για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία στις κατασκηνώσεις - Εγγραφές έως τις 14 Ιουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider