Μόσχα: Η Δύση παίζει με την φωτιά επιτρέποντας στο Κίεβο να πλήττει τη Ρωσία με πυραύλους της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μόσχα: Η Δύση παίζει με την φωτιά επιτρέποντας στο Κίεβο να πλήττει τη Ρωσία με πυραύλους της
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τη Δύση για το ότι παίζει με τη φωτιά με το να επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους και όπλα για να πλήττει τη Ρωσία και ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει μια τέτοια δράση αναπάντητη.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τη Δύση για το ότι παίζει με τη φωτιά με το να επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικούς πυραύλους και όπλα για να πλήττει τη Ρωσία και ότι η Μόσχα δεν θα αφήσει μια τέτοια δράση αναπάντητη.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι βλέπει το χέρι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας πίσω από την πρόσφατη έξαρση των επιθέσεων και κατηγορεί την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για την κλιμάκωση της σύγκρουσης δίνοντας την άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και βαρύ οπλισμό με την οποία την έχουν προμηθεύσει, εναντίον ρωσικών στόχων.

Διαβάστε ακόμα - Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να καταλάβει το Χάρκοβο - Δημιουργούμε ουδέτερη ζώνη

«Για μια ακόμη φορά, θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε απερίφραστα την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως και το Κίεβο που είναι υπό τον έλεγχο τους, ότι παίζουν με τη φωτιά. Η Ρωσία δεν θα αφήσει τέτοιες παραβιάσεις στο έδαφος της αναπάντητες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες στο Χάρκιβ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες στην πόλη Χάρκιβ της βορειοανατολικής Ουκρανίας, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Δεν κατέστη σαφές ποιός ήταν ο στόχος της ρωσικής επίθεσης, αλλά ο τοπικός Ουκρανός περιφερειάρχης τόνισε ότι οι τραυματίες ήταν άμαχοι πολίτες.

«Μεταξύ των 13 τραυματιών, οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεχούμποφ.

Το Χάρκιβ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει από την αρχή της ρωσικής εισβολής στόχος επιθέσεων ρωσικών δυνάμεων, αλλά τα πλήγματα έχουν γίνει πιο έντονα τους τελευταίους μήνες, πλήττοντας μη στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι επιδιώκει να ισοπεδώσει την πόλη.

Η Μόσχα αρνείται ότι στόχευσε σκόπιμα αμάχους, αλλά χιλιάδες έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί στην ρωσική εισβολή της στην Ουκρανία, που μαίνεται εδώ και 27 μήνες.

Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες από πυραυλική επίθεση στην Οδησσό

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής, ο Όλεχ Κίπερ.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στο Telegram, πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται. Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο κυβερνήτης διακρίνονται μέλη των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες από άλλες πηγές. Η Οδησσός και οι λιμενικές εγκαταστάσεις της μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συμβούλιο της Ευρώπης: Επανεβαιώνει την υποστήριξη στην Ουκρανία

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να καταλάβει το Χάρκοβο - Δημιουργούμε ουδέτερη ζώνη

Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν ξεπερνά τη Δύση 2,5:1 στις στρατιωτικές δαπάνες – Φέτος θα «πέσει» το Χάρκοβο, του χρόνου η Οδησσός

gazzetta
gazzetta reader insider insider