Μάιρα Πασσιά – Όμιλος MOTΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: «Κινούμαστε - Εξελισσόμαστε - Μεταμορφωνόμαστε»

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάιρα Πασσιά – Όμιλος MOTΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: «Κινούμαστε - Εξελισσόμαστε - Μεταμορφωνόμαστε»
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ένας από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς Ομίλους της Ελλάδας, παίρνει θέση στην αφετηρία του Navarino Challenge. Η Corporate Affairs Manager μιλάει για τη συνεργασία αυτή, για τη στήριξη σε κορυφαίους αθλητές μας, αλλά και για τη συνολική σχέση του Ομίλου με την ελληνική κοινωνία.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ένας από τους πιο δυναμικούς επιχειρηματικούς Ομίλους της Ελλάδας, παίρνει θέση στην αφετηρία του Navarino Challenge. Η Corporate Affairs Manager μιλάει για τη συνεργασία αυτή, για τη στήριξη σε κορυφαίους αθλητές μας, αλλά και για τη συνολική σχέση του Ομίλου με την ελληνική κοινωνία.

O Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, με ενεργή παρουσία στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), συνεχίζει να πρωτοπορεί με τη συμμετοχή της στο Navarino Challenge για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η Μάιρα Πασσιά, υπεύθυνη εταιρικών σχέσεων του Ομίλου, μας αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από αυτήν τη δέσμευση και τις πολυάριθμες δράσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος, από την υποστήριξη κορυφαίων αθλητών (όταν δεν ήταν κορυφαίοι…), έως την προώθηση της βιωσιμότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης. Διαβάστε πώς η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ενσωματώνει τις αξίες της στην πράξη και επιδρά θετικά στην ελληνική κοινωνία.

Φέτος θα στηρίξετε το Navarino Challenge, τη σπουδαία γιορτή του αθλητισμού. Πώς προέκυψε αυτή η ενέργεια;

Η συμμετοχή μας στο Navarino Challenge για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την προώθηση της ευεξίας και του αθλητισμού. Εδώ συναντούμε ανθρώπους που αποτελούν άτυπους πρεσβευτές του εταιρικού μας σκοπού. Μοιραζόμαστε μαζί τους κοινές αξίες και όραμα για έναν υγιή και ενεργό τρόπο ζωής. Δίνουμε, λοιπόν, συνέχεια σε μια συνεργασία, που βραβεύτηκε στα Sports Marketing Awards για το 2023, και μας δίνει το κίνητρο για να θέσουμε ακόμη υψηλότερους στόχους για τη διοργάνωση που έρχεται.

Τι να περιμένουμε να δούμε, δηλαδή;

Φέτος θα είμαστε Gold Sponsors του Navarino Challenge. Ενισχύουμε την παρουσία μας με νέες συνεργασίες και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσω της συνεργασίας μας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα φιλοξενήσουμε εθελοντές φοιτητές που θα μας βοηθήσουν στην οργάνωση δράσεων βιωσιμότητας, όπως ο καθαρισμός της παραλίας της Γιάλοβας. Έτσι θα συμβάλλουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, ενώ σκοπός μας είναι να προωθήσουμε σε συμμετέχοντες και θεατές τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Επιπλέον, μαζί με την εθελοντική ομάδα Humanity Greece, την οποία σταθερά στηρίζουμε, θα εργαστούμε για τη βελτίωση των συνθηκών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι πάντα σε κίνηση. Kαι τώρα τον βλέπουμε να κινείται δυνατά στους δρόμους του αθλητισμού. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με αυτό το κομμάτι;

Επειδή ο αθλητισμός αποτελεί την πεμπτουσία του μηνύματός μας, «Move. Evolve.Transform». Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει αθλητές για περισσότερα από 10 χρόνια, τα τελευταία μάλιστα, πιο στοχευμένα. Είμαστε υπερήφανοι που οι σχέσεις μας με κορυφαίους παγκοσμίως Έλληνες αθλητές, όπως η Μαρία Σάκκαρη, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Παύλος Καγιαλής και ο Γιάννης Ορφανός, ξεκίνησαν πολύ πριν από τις μεγάλες επιτυχίες τους. Η Μαρία Σάκκαρη ήταν Νο 29 στον κόσμο όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας. Για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήμασταν οι πρώτοι (και γουρλίδικοι, όπως λέμε) χορηγοί της, ενώ τον «Μανόλο» τον υποστηρίξαμε πολύ νωρίς, πριν από την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και τον Παύλο Καγιαλή - είμαστε κοντά του πριν ακόμη από την Ολυμπιάδα του Ρίο.

Δεν είναι οι επιδόσεις που ήρθαν και έρχονται, είναι οι κοινές μας αξίες και η ανθρώπινη προσέγγιση που μας συνδέουν με τους αθλητές και τις αθλήτριες. Είμαστε δίπλα τους στις δυσκολίες και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους, που είναι αποτέλεσμα της δικής τους σκληρής δουλειάς.

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ πάντα συγχρονίζεται με τις απαιτήσεις των καιρών. Η εκπαίδευση και η γνώση είναι στο DNA μας. Γι' αυτό και η εκπαίδευση και η οδική ασφάλεια αποτελούν βασικούς πυλώνες της ΕΚΕ μας. Υποστηρίζουμε ενεργά το Junior Achievement Greece και τη θαυμάσια πρωτοβουλία της ExcellenSeas. Έχουμε υιοθετήσει το θεωρητικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας “DRIVE CHANGE. MOVE SAFE”, το οποίο τη φετινή σχολική χρονιά παρακολούθησαν περισσότεροι από 1000 μαθητές και μαθήτριες. Το περιβάλλον αποτελεί επίσης βασικό μας στόχο, όπως και η στήριξη συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες. Είμαστε θερμοί υποστηρικτές του προγράμματος «Το Δάσος Μας», με το οποίο η «Συμμαχία για την Ελλάδα» στοχεύει να αποκαταστήσει τις καμένες εκτάσεις στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Επιπλέον, στηρίζουμε το σπουδαίο έργο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και την ομάδα ιστιοπλοΐας που αποτελείται από άτομα με κινητικά προβλήματα. Το πρόγραμμα ΕΚΕ μας είναι πλήρως ενσωματωμένο στην εταιρική στρατηγική και επικοινωνία, δημιουργώντας μια σαφή αφήγηση με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν.

Πόσο σημαντικές είναι για μια εταιρεία τέτοιες CSR ενέργειες;

Οι ενέργειες ΕΚΕ είναι ζωτικό μέρος της εταιρικής στρατηγικής. Μέσω αυτών, επιδιώκουμε να αναπτύξουμε δράσεις που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της εταιρείας μας και προσφέρουν μια μακροχρόνια θετική συνεισφορά στην κοινωνία. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι ενσωματωμένη σε κάθε πτυχή της επιχείρησής μας. Με τους ανθρώπους στο επίκεντρο, για όλα όσα κάνουμε, προσπαθούμε να επιτύχουμε επιχειρηματική αριστεία, επιστρέφοντας παράλληλα στην κοινωνία. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον. Αναγνωρίζουμε στην πράξη ότι η δική μας ανάπτυξη είναι δυνατή και βιώσιμη μόνο μέσα από την παράλληλη ανάπτυξη της κοινωνίας και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούμε.

Πού θα λέγατε ότι βρισκόμαστε ως χώρα (Ελλάδα) στο κομμάτι της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης; Υπάρχει αυτή η «κουλτούρα» στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Η κουλτούρα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη σημασία της ενσωμάτωσης των ΕΚΕ στην εταιρική στρατηγική τους και αναπτύσσουν προγράμματα που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία και το περιβάλλον. Αν και υπάρχει πάντα περιθώριο για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ παραμένει αφοσιωμένος στην προώθηση αυτής της κουλτούρας, δημιουργώντας και στηρίζοντας δράσεις που συμβάλλουν στη συνολική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Εργαζόμαστε, συνεργαζόμαστε, πετυχαίνουμε. Ή, όπως εμείς λέμε: Κινούμαστε - Εξελισσόμαστε - Μεταμορφωνόμαστε.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider