Γάζα: Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γάζα: Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες
H προσωρινή πλωτή προβλήτα η οποία υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα στα τέλη Μαΐου, επανατοποθετήθηκε, αφού έγιναν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

Η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα από τη θάλασσα μέσω της προβλήτας που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ θα ξεκινήσει και πάλι τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά την ολοκλήρωση των επισκευών σε αυτή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) άρχισαν να ασφαλίζουν την συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Γάζας, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. «Η επανατοποθέτηση της προβλήτας θα επιτρέψει τη συνεχή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (Centcom) ανακοίνωσε χθες ότι η προσωρινή πλωτή προβλήτα που κατασκεύασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Λωρίδα της Γάζας για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας και η οποία υπέστη ζημιές από μια καταιγίδα στα τέλη Μαΐου, επανατοποθετήθηκε, αφού έγιναν οι κατάλληλες επιδιορθώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Γάζα - Με παραίτηση απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Πολωνία-Λευκορωσία: Τεταμένο κλίμα στα σύνορα των δύο χωρών καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες φθάνουν εκεί

Ουκρανία: Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 9 από τα 13 ρωσικά drones που εκτοξεύθηκαν σε τέσσερις περιοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider