ΕΕΕΠ: Ενισχύεται με νέο προσωπικό για την εντατικοποίηση των ελέγχων και της εποπτείας της αγοράς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Ενισχύεται με νέο προσωπικό για την εντατικοποίηση των ελέγχων και της εποπτείας της αγοράς
Στην στελέχωσή της με νέους υπαλλήλους αλλά και με ενισχυμένη νομική υπηρεσία προχωρά με αργά βήματα  η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ουσιαστικά ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά της  των τελευταίων ετών.

Στην στελέχωσή της με νέους υπαλλήλους αλλά και με ενισχυμένη νομική υπηρεσία προχωρά με αργά βήματα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ουσιαστικά ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημά της των τελευταίων ετών.

Η Επιτροπή που μέχρι σήμερα εποπτεύει και ελέγχει μια αγορά 36 δισ. ευρώ μόνο με 47 υπαλλήλους δίνει αγώνα εδώ και χρόνια για την στελέχωσή της και πλέον γίνεται η αρχή με την προσθήκη στο δυναμικό της 40 υπαλλήλων αλλά και την στελέχωση της νομικής υπηρεσίας με πέντε δικηγόρους. Είχε προηγηθεί η απόκτηση νομικού συμβούλου μετά από 12 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΕΕΠ απασχολούνται 47 υπάλληλοι, όταν το 2014 η Επιτροπή απασχολούσε 173 άτομα. Το 2015 το προσωπικό υποχώρησε στα 157 άτομα, το 2016 σε 132, το 2017 σε 122, το 2018 σε 99, το 2019 σε 76, το 2020 σε 67 και το 2021 σε 42.

40 θέσεις αποσπασμένων Υπαλλήλων στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων

Ολοκληρώθηκε, μετά από μακρά διαδικασία, η αξιολόγηση των υποψηφίων για την κάλυψη με αποσπάσεις, 40 θέσεων προσωπικού στο Σώμα Ελεγκτών Παιγνίων. Υπέβαλαν αίτηση 108 υποψήφιοι.

Πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 75 υποψήφιους, οι οποίοι πληρούσαν τα ελάχιστα προσδιορισμένα κριτήρια. Συντάχθηκε προσωρινό πρακτικό επιλογής υποψηφίων, με 40 επιτυχόντες και 33 επιλαχόντες, το οποίο ήδη αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Όπως αναφέρουν στελέχη της Επιτροπής η αξιολόγηση υποψηφίων έγινε από τρία Μέλη της Επιτροπής που διοικεί την ΕΕΕΠ, με βάση τέσσερα κριτήρια και συντελεστές στάθμισης ως εξής:

Α. Θεωρητικές γνώσεις και δεξιότητες σε σχέση με τα αντικείμενα της ΕΕΕΠ, με συντελεστή βαρύτητας 0,8

Β. Πρακτική εμπειρία και δεξιότητες σε σχέση με τα αντικείμενα της ΕΕΕΠ, με συντελεστή βαρύτητας 0,9

Γ. Δυναμισμός, φιλοδοξίες και επαγγελματισμός σε σχέση με τους στόχους της ΕΕΕΠ σε αυτά τα πεδία, με συντελεστή βαρύτητας 1,2 και

Δ. Χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και προσωπικότητας σε σχέση με τους στόχους της ΕΕΕΠ σε αυτά τα πεδία, με συντελεστή βαρύτητας 1,1

«Επιδιώχθηκε η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική και διαφανής, υπερβαίνοντας μάλιστα τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος. Η διαμόρφωση του τελικού Πίνακα επιτυχόντων θα γίνει αφού ληφθούν από όλους τους υποψήφιους, τα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών (ΠΥΜ) και αντιμετωπιστούν ζητήματα κωλυμάτων που θέτει ο νόμος ή εγκρίσεων από τους φορείς προέλευσης, όπου απαιτείται. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζουμε ότι το φθινόπωρο, η ΕΕΕΠ θα διπλασιάσει το προσωπικό της, με δημόσιους υπαλλήλους υψηλών προσόντων. Με αυτό το στελεχιακό δυναμικό θα μπορέσει να αναδιοργανωθεί και να μπορέσει να υλοποιήσει τους φιλόδοξους στόχους του στρατηγικού της σχεδίου, κυρίως εκείνων που αφορούν δράσεις κοινωνικής ευθύνης και συμβολής στην οικονομική ανάπτυξη» επισημαίνει η διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αναδιοργάνωση Νομικών Υπηρεσιών

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων για τη κάλυψη πέντε (5) οργανικών θέσεων, έμμισθων δικηγόρων στην ΕΕΕΠ.

«Η διαδικασία βασίστηκε σε ειδική ρύθμιση και διεξήχθη με υψηλά πρότυπα αντικειμενικότητας και διαφάνειας. Η Επιτροπή αξιολόγησης περιλαμβάνει πρόσωπα υψηλών προσόντων και αδιαμφισβήτητης εμπειρίας, στο συγκεκριμένο αντικείμενο» αναφέρει η διοίκηση και συνεχίζει: «Υπέβαλαν αιτήσεις 44 δικηγόροι. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, επιτέλους, η ΕΕΕΠ, θα διαθέτει στελεχωμένο νομικό τμήμα. Έτσι, από το φθινόπωρο, μία σειρά ζωτικής σημασίας έγγραφα όπως αυτά που αφορούν εισηγήσεις κανονιστικών πράξεων, κυρώσεων ή προμηθειών, θα συν-διαμορφώνονται από τα υπηρεσιακά στελέχη, σε συνεργασία με νομικούς υψηλού επιπέδου, ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η διοίκηση και να βελτιωθεί το παραγόμενο έργο της ΕΕΕΠ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγορά Παιγνίων: Αύξηση 11,9% στα πονταρίσματα και 7,07% στα έσοδα το α' τετράμηνο

ΕΕΕΠ: Δράσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω των τυχερών παιγνίων

ΕΕΕΠ: Παράνομος τζόγος και επενδύσεις οι νέες δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider