Λευκορωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ενισχύει τα σύνορα με την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λευκορωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι ενισχύει τα σύνορα με την Ουκρανία
Η Λευκορωσία ενισχύει τα σύνορά της με την Ουκρανία ύστερα από περιστατικό ασφάλειας και ανέπτυξε μεραρχία με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων για να δοκιμάσει την πολεμική της ετοιμότητά.

Η Λευκορωσία ενισχύει τα σύνορά της με την Ουκρανία ύστερα από περιστατικό ασφάλειας και ανέπτυξε μεραρχία με συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων για να δοκιμάσει την πολεμική της ετοιμότητά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το λευκορωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η υπηρεσία συνόρων της Λευκορωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ενισχύεται η συνοριακή ασφάλεια, σημειώνοντας σε ανακοίνωση ότι το προσωπικό της κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) την Τετάρτη το οποίο είχε διασχίσει παράνομα τα σύνορα από την Ουκρανία για να συλλέξει πληροφορίες για τις υποδομές στα λευκορωσικά σύνορα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπηρεσία συνόρων δήλωσε ότι στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν κρυμμένα υλικά για αυτοσχέδια βόμβα.

Στη συνέχεια το υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε εικόνες με λευκορωσικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Polonez, που είχαν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων δίπλα σε δασώδεις περιοχές.

Τέσσερις άμαχοι νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό σε κωμόπολη του Ντόνετσκ

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις, μεταξύ των οποίων «ένα οκτάχρονο κορίτσι», τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από ρώσικο βομβαρδισμό στη μικρή ουκρανική πόλη της Νέας Υόρκης, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η εισαγγελία της επαρχίας Ντόνετσκ .

«Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν» σε ρωσικό βομβαρδισμό σε αυτήν την πόλη, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Τορέτσκ, που έγινε στόχος τις τελευταίες ημέρες σφοδρών ρωσικών επιθέσεων, ανέφερε η εισαγγελία σε δελτίο τύπου.

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Ροζντολίβκα, στην ίδια επαρχία, όπου Ρώσοι στρατιώτες του προελαύνουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ρωσικά στρατεύματα «απελευθέρωσαν το χωριό Ροζντολίβκα», μια πόλη που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μπαχμούτ, μια πόλη που κατέλαβε η Ρωσία πέρυσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Στο ουκρανικό μέτωπο 10.000 μετανάστες που έλαβαν την ρωσική ιθαγένεια

Ουκρανία: Τουλάχιστον 45.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν το 2023 στα πεδία των μαχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider