Ήχησε το 112 στην Αττική: Ισχυρές καταιγίδες - Περιορίστε τις μετακινήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήχησε το 112 στην Αττική: Ισχυρές καταιγίδες - Περιορίστε τις μετακινήσεις
Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν από το μεσημέρι και καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αττικής ενόψει των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν από το μεσημέρι και καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από το μεσημέρι έως το βράδυ θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα το 112 να καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» πριν την επικείμενη επέλαση της κακοκαιρίας.

Επικαιροποίηση Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού - Ποιες περιοχές θα πλήξουν καταιγίδες με κεραυνούς και χαλαζοπτώσεις

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών: Δεν αντιτίθεται στη μετάβαση σε ένα σχήμα net-billing

Σκυλακάκης: Ανοίγουμε την αγορά αποθήκευσης ενέργειας – Χωρίς επιδοτήσεις οι μπαταρίες

Εκλογικές ασκήσεις ισορροπίας για την Κάμαλα Χάρις

gazzetta
gazzetta reader insider insider