Πυροσβεστική: 45 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυροσβεστική: 45 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Σε 45 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από αυτές οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε αγροτοδασική έκταση στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας ενώ η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Παναγία Στύρα Ευβοίας έχει ελεγχθεί.

Επιπλέον, αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι σε πυρκαγιά σε δασική έκταση που είχε εκδηλωθεί τις βραδινές ώρες της 18ης Ιουλίου, στο Αχλαδοχώρι Σερρών. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η πορεία της φωτιάς είναι προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ενώ δεν απειλούνται οικισμοί. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα σε όλη τη χώρα, πηγές της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι:

- Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 04.17 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 3 ώρες και στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 19 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στις 06:43 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Μεταμόρφωση Πύλου. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

- Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.29 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τριανταφυλλιά Σερρών. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε 1 ώρα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται ότι στις 14:00 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Τριανταφυλλιά Σερρών. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

- Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15.07 σε αγροτοδασική έκταση στην Θήβα , στην περιοχή Νεοχώρακι. Η φωτιά ελέγχθηκε σε 40 λεπτά και στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

-Φωτιά εκδηλώθηκε στις 15.19 σε δασική έκταση στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε 2 ώρες και στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 3 ελικόπτερα.

- Πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:54 σε αγροτοδασική έκταση στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας. Η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

- Φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:34 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παναγία Στύρα Ευβοίας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε σε μία ώρα και στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος,, 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι στις 17:03 εκδόθηκε ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην περιοχή Παναγία Ευβοίας.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Τέλος η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στην Νέα Σμύρνη: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Στη φυλακή ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Στιμάγκα - 37 μήνες χωρίς αναστολή

ΕΔΕ της Πυροσβεστικής για την φωτιά στην Ύδρα - Μετακινήθηκαν 2 στελέχη της ΔΑΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider