Για 2 χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στον Έβρο - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για 2 χιλιοστά σώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε στον Έβρο - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ
Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο τις τελευταίες ώρες, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε συνοριοφύλακας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο τις τελευταίες ώρες, μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε συνοριοφύλακας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου το απόγευμα του Σαββάτου (20/7). Το κεντρικό σενάριο που εξετάζει η ΕΛΑΣ ως προς τα αίτια, κατά την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι οι πυροβολισμοί κατά των συνοριοφυλάκων να προήλθαν από παράνομους διακινητές από την τουρκική πλευρά.

Το περιστατικό συνέβη εν μέσω επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου των διακινητών στη χώρα και σημειώθηκε χθες περί στις 18:20 σε περιπολία που πραγματοποιούσαν συνοριοφύλακες στην περιοχή του Σουφλίου. Οι Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε στην κοιλιά Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Μάλιστα, υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι είναι εκτός κινδύνου.

Ο συνοριοφύλακας τραυματίσθηκε από σφαίρα στην αριστερή κοιλιακή χώρα η οποία επηρέασε τον σπλήνα και το έντερο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κλινική εικόνα του συνοριοφύλακα είναι καλή και νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Γιατροί που τον χειρούργησαν δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο 56χρονος κατάγεται από το Σουφλί και είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν και τον μετέφεραν στο Σουφλί όπου με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κικίλιας: H φετινή είναι η χειρότερη αντιπυρική περίοδος των τελευταίων 20 ετών

Τραμπ από Μίσιγκαν: Δέχθηκα μια σφαίρα για τη δημοκρατία - Αδύναμος ο Μπάιντεν

Διπλασίασε τον πλούτο του στην φυλακή - Διαθέτει περιουσία 56 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider