Κρήτη: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρήτη: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων
Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 17,2χλμ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:01 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 59χλμ νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 17,2χλμ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ότι «η δόνηση έγινε 60 χιλιόμετρα από την ακτή, από τα Χανιά, είναι σε υποθαλάσσια περιοχή και το βάθος ξεπερνά τα χιλιόμετρα, χαρακτηρίζεται επιφανειακό, αλλά για αυτούς τους λόγους δε νομίζω να έχουμε ζημιές αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε είναι ισχυρό το μέγεθος και τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε μία έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα οπότε εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά όπως σας εξήγησα είναι αρκετά μακριά, σε υποθαλάσσια περιοχή, σε ένα σχετικό βάθος οπότε αυτά τα δύο αποσβένουν την ενέργεια.

«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός Όπως σας εξήγησα υπήρχε μια μικροσεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να έχει εκδηλωθεί με το 5,3» τόνισε ακόμα ο κ. Χουλιάρας ενώ σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο μέγεθος για την περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider