Διαβήτης: Αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για νέο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαβήτης: Αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ για νέο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης
Ο ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την αποζημίωσή του (ΦΕΚ 3670/Β/26-06-2024), για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και τους ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή.

Ένα νέο σύστημα διαχείρισης του διαβήτη έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πάσχοντες στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) το οποίο αποζημιώνεται πλέον από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Το νέο σύστημα (Dexcom ONE+ ) χρησιμοποιεί αισθητήρα μέγιστης ακρίβειας που διαθέτει η κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη σχόλια τελικών χρηστών αλλά και επαγγελματιών υγείας, εξασφαλίζοντας ένα εύχρηστο σύστημα CGM και μια εξαιρετικά αποτελεσματική εμπειρία συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης για τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2 με χρήση ινσουλίνης. Μελέτες έχουν δείξει το οικονομικό όφελος της χρήσης αισθητήρων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (real-time CGM), για τη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 με εντατική ινσουλινοθεραπεία (IIT).

Η χρήση του εν λόγω συστήματος CGM έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μείωση της HbA1c σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους μέτρησης της γλυκόζης αίματος (τρύπημα των δακτύλων). Τα άτομα που διαχειρίζονται τον διαβήτη τρυπώντας τα δάχτυλά τους και κάνοντας συχνές ενέσεις ινσουλίνης μπορεί να νιώσουν ότι η νόσος επιβαρύνει σημαντικά τη ζωή τους. Το νέο σύστημα είναι εύκολο στη χρήση -ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιήσει κάποιο σύστημα CGM- και χάρη στον σχεδιασμό του ο χρήστης μπορεί να το φοράει συνεχώς.

Ο ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε την αποζημίωσή του (ΦΕΚ 3670/Β/26-06-2024), για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, τις έγκυες γυναίκες, καθώς και τους ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή. Το προϊόν αποζημιώνεται επίσης μέσω άλλων φορέων κύριας ασφάλισης ακολουθώντας τις διαδικασίες του εκάστοτε φορέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαβήτης Τύπου 2: «Πράσινο φως» για αποζημίωση συστημάτων CGM σε ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα

Σε έξαρση ο κορονοϊός: Γεμάτες οι κλίνες covid στο «Σωτηρία»

Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του

gazzetta
gazzetta reader insider insider