Θοδωρής Τσελίδης: Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θοδωρής Τσελίδης: Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς
Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό τζούντο, με τον Θοδωρή Τσελίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο - και το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό τζούντο, με τον Θοδωρή Τσελίδη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο - και το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Τσελίδης έγραψε ιστορία, νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με 1-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα -90κ. στο τζούντο.

Ο Έλληνας τζουντόκα είχε κερδίσει νωρίτερα στο golden score τον Άραμ Γκριγκριάν και προκρίθηκε στον τελικό του ρεπεσάζ.

O 27χρονος τζουντόκα μπήκε αποφασισμένος και με Waza-ari με το... καλησπέρα, πήρε το προβάδισμα (1-0 στα 40΄΄). Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε το υπόλοιπο της αναμέτρησης, χωρίς να αμφισβητηθεί σε κανένα σημείο η υπεροχή του. Η τακτική του, άλλωστε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χάλκινο μετάλλιο είναι το τρίτο της Ελλάδας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τα δύο μετάλλια που είχε κατακτήσει ο Ηλίας Ηλιάδης σε Αθήνα (2004, χρυσό στα -81κ.) και Λονδίνο (2012, χάλκινο στα -90κ.) και το πρώτο μετά από 12 χρόνια!

«Χαίρομαι πολύ που κράτησα το λόγο μου. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Ό,τι έγινε-έγινε και ήρθε ένα μετάλλιο που το ήθελα πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μου και το χάλκινο μετάλλιο», είπε μετά τον αγώνα ο Τσελίδης.

Μητσοτάκης: Το πρώτο μετάλλιο για την πατρίδα μας

Συγχαρητήρια ανάρτηση έκανε στο X ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κατάκτηση του μεταλλίου από τον Θοδωρή Τσελίδη

«Ο Θοδωρής Τσελίδης είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την πατρίδα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού! Θερμά συγχαρητήρια Θοδωρή, είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι!» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

ΠτΔ: Μια νίκη που μας κάνει υπερήφανους

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τζούντο, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κάνει λόγο για «Μια νίκη που δίνει σε όλους μας χαρά και μας κάνει περήφανους!».

Θερμά συγχαρητήρια Δένδια

«Θερμά συγχαρητήρια στον Θοδωρή Τσελίδη για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024!

Καλή συνέχεια και στους υπολοίπους αθλητές μας , μετά το σημερινό πρώτο μετάλλιο στο Παρίσι», έγραψε σχετικά ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, στον προσωπικό λογαριασμό του στο " Χ ".

Κασσελάκης: Μας γέμισες χαρά και υπερηφάνεια

«Το πρώτο μας μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγχαρητήρια Θοδωρή Τσελίδη. Μας γέμισες με χαρά και υπερηφάνεια», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτηση του στο «Χ» για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τζούντο από τον Έλληνα αθλητή.

Θερμά συγχαρητήρια από τον Νίκο Ανδρουλάκη

«Το πρώτο μας μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι! Θερμά συγχαρητήρια στον πρωταθλητή μας του τζούντο, Θοδωρή Τσελίδη!» αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Χ» (πρώην Twitter) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider