Ισραήλ: Πληροφορίες για «χτύπημα» του Ιράν την ιερή μέρα των Εβραίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Πληροφορίες για «χτύπημα» του Ιράν την ιερή μέρα των Εβραίων
Επί ξυρού ακμής κινούνται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό, περιμένοντας τα αντίποινα του Ιράν και των συμμάχων του για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Επί ξυρού ακμής κινούνται οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό, περιμένοντας τα αντίποινα του Ιράν και των συμμάχων του για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Μάλιστα η Τεχεράνη ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι θα αναλάβει δράση στο πλαίσιο της νόμιμης αυτοάμυνας. Ο αραβικός κόσμος είναι καζάνι που βράζει, ενώ ο Ερντογάν έκανε το μνημόσυνο του ηγέτη της Χαμάς στην Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ανησυχία γίνεται όλο και πιο έντονη για τα αντίποινα του Ιράν και οι αντικρουόμενες πληροφορίες ενισχύονται.

Με βάση πληροφορίες ξένων μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες μεταδίδονται και από αραβικά δίκτυα, αλλά και στο Ισραήλ, τα σχέδια της Τεχεράνης για το πλήγμα θα αφορούν την ιερή μέρα των Εβραίων, Tisha B’Av, που ξεκινά στις 12 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 13 Αυγούστου και συμβολίζει την καταστροφή του πρώτου Ναού του Σολομώντα και του δεύτερου.

Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο να συμβεί ανά πάσα στιγμή αυτό το χτύπημα.

Υπάρχουν πληροφορίες επίσης, ότι η Χεζμπολάχ μετακινεί τον προσωπικό της αλλά και στρατιωτικά εφόδια από τη Βηρυτό για να μην πληγεί σε περίπτωση που υπάρχει χτύπημα από το Ισραήλ.

Συμφωνα παράλληλα με αραβική εφημερίδα που είναι στο Λονδίνο, δύο μέλη του πολιτικού γραφείου του της Χαμάς σκοτώθηκαν μαζί με άλλα τρία στελέχη, ανώτερα στελέχη της Χαμάς, σε τούνελ στην περιοχή της πόλης της Γάζας.

ΟΙ ΗΠΑ καλούν «όλες τις πλευρές» στη Μ. Ανατολή να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε «όλες τις πλευρές» στη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση καθώς και να καταλήξουν «επειγόντως» σε κατάπαυση πυρός στη Γάζα, εν μέσω φόβων για ανάφλεξη ύστερα από τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στο Ιράν να φύγουν «το ταχύτερο δυνατό»

Επίπληξη του Ισραήλ στον Τούρκο πρέσβη για τον Χανίγια

Τουρκία: Αν το Instagram συμμορφωθεί με τους νόμους μας θα επανέλθει

gazzetta
gazzetta reader insider insider