Ρωσία: Ένας νεκρός σε ουκρανική επίθεση με drone στο Μπέλγκοροντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ένας νεκρός σε ουκρανική επίθεση με drone στο Μπέλγκοροντ
Οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν ουκρανική απόπειρα διείσδυσης στα σύνορα στην περιφέρεια Κουρσκ, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) σε χωριό στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ο τοπικός κυβερνήτης Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν εννέα ουκρανικά drones πάνω από το Μπέλγκοροντ και 13 πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ νωρίς σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική απόπειρα διείσδυσης στα σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο προσωρινός κυβερνήτης της περιφέρειας. Οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκεί πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, δήλωσε ο κυβέρνητης Αλεξέι Σμιρνόφ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Η ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ υφίσταται τακτικά ουκρανικές επιθέσεις με drone, μονάδες του πυροβολικού και χερσαίες δυνάμεις από τότε που η Μόσχα έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Capital Economics: Τα τρία κρίσιμα ερωτήματα μετά το "panic mode" στις αγορές

Το παγκόσμιο sell off έσβησε 1 τρισ. δολάρια από τις Mag 7

Saudi Aramco: Μειώθηκαν κέρδη και έσοδα στο β' τρίμηνο λόγω της μειωμένης παραγωγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider