Θεσσαλονίκη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεσσαλονίκη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Πλάκα Λιτοχώρου
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (18/8) σε δασική περιοχή στην Πλάκα Λιτόχωρου Πιερίας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τελευταία ενημέρωση: 15:39

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύθηκαν άμεσα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου, δεκαεπτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε το 112, το οποίο παρακινεί όσους βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή να απομακρυνθούν προς Κατερίνη και Λεπτοκαρυά.

Με εντολή πυροσβεστικής, διακόπηκε το ρεύμα στη γραμμής του τρένου κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φούρνοι Κορσεών Ικαρίας: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Ευρυτανία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μάραθος

Κικίλιας: Θυμίζω ότι πλέον οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider