Αρπαγή βρέφους από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρπαγή βρέφους από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
Ευθύνες στην αστυνομία ρίχνει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την αρπαγή βρέφους σήμερα από το νοσοκομείο Αλεξάνδρας, για την οποία κατηγορούνται οι γονείς του, ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός και η σύζυγός του, τους οποίους και αναζητά η Αστυνομία.

Ευθύνες στην αστυνομία ρίχνει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για την αρπαγή βρέφους σήμερα από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, για την οποία κατηγορούνται οι γονείς του, ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός και η σύζυγός του, τους οποίους και αναζητά η Αστυνομία.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, ο 45χρονος μαζί με τη σύζυγο του επισκέφθηκαν σήμερα το νοσοκομείο Αλεξάνδρα προκειμένου να δουν το βρέφος τους, που γεννήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, αλλά παρέμενε στο νοσοκομείο, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς.

«Σήμερα το μεσημέρι ένα βρέφος αρπάχθηκε από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας. Από τον τρίτο όροφο που είναι η μονάδα νεογνών, η μητέρα αγκαλιά με το παιδί και ο πατέρας μπροστά να ανοίγει δρόμο σε έξαλλη κατάσταση, με τους φύλακες ξοπίσω τους να προσπαθούν να τους εμποδίσουν, αφού ως γνωστόν απαγορεύεται να ασκήσουν βία, κατέβηκαν στο ισόγειο», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι στην αρχή προσπάθησαν να το σκάσουν από τη πόρτα του νοσοκομείου που οδηγεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν οι τρεις φύλακες τους εμπόδισαν, άλλαξαν κατεύθυνση και το έσκασαν οι γονείς με το παιδί από τις δυο πόρτες της εκκλησίας που βρίσκεται στο ισόγειο του νοσοκομείου και οδηγούν στην έξοδο.
Το νοσοκομείο ειδοποίησε την αστυνομία λίγο νωρίτερα φοβούμενο επεισόδια, λόγω της εισαγγελικής εντολής για μεταφορά και φιλοξενία του βρέφους στο Κεντρο Βρεφών Μητέρα. Ήδη ανέμεναν το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή.
Η μητέρα όλες αυτές τις ημέρες ήταν συνεργάσιμη με το νοσοκομείο.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι χώρος κράτησης ανηλίκων με εισαγγελική εντολή. Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές.
Οι φύλακες του νοσοκομείου απαγορεύεται να αγγίξουν άνθρωπο παρά μόνο να ειδοποιήσουν την αστυνομία», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και διατυπώνει το εξής ερώτημα:

«Πως είναι δυνατόν όταν έχεις τέτοιες περιπτώσεις γονέων που δημόσια απειλούν ότι θα πάρουν το μωρό με κάθε τρόπο, να μην φυλάσσεται το παιδί συνεχώς από αστυνομικούς. Σε άλλες περιπτώσεις παιδιών που φιλοξενούνται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή έχει συμβεί. Εδώ γιατί όχι;».

Ο ίδιος τονίζει ότι οι φύλακες απαγορεύεται να ασκήσουν βία και τα νοσοκομεία δεν είναι κατάλληλα για φύλαξη. Υπάρχει ιστορικό αρπαγών κακοποιημένων παιδιών με εισαγγελική εντολή από τους γονείς τους, όπως στο Ριο, στη Ζάκυνθο κλπ.
«Δεν είναι αυτή εικόνα νοσοκομείου σήμερα με την αρπαγή του βρέφους ημέρα μεσημέρι. Να τρέχουν στους διαδρόμους του Αλεξάνδρας. Το βρέφος όταν βρεθεί και μεταφερθεί στο Κέντρο βρεφών Μητέρα πάλι μπορεί να το αρπάξουν οι γονείς. Εχει συμβεί πρόσφατα με την αρπαγή παιδιών από μητέρα από το συρματόπλεγμα που είχε κοπεί με ένα φορτηγάκι που περίμενε έξω από το κομμένο συρματόπλεγμα για κάλυψη. Ο πατέρας σήμερα που άρπαξε το παιδί λέει ότι θα μου κάνει μήνυση. Καλοδεχούμενη Δεν φοβάμαι. Δεν άρπαξε λέει αυτός το παιδί. Πολλοί συνάδελφοι είναι αυτόπτες μάρτυρες. Το νοσοκομείο αμέσως υπέβαλε μήνυση για αρπαγή βρέφους παράλληλα με την εισαγγελική εντολή. Μέγα λάθος των γονέων η συμπεριφορά αυτή. Εάν πράγματι θέλουν το παιδί τους σπίτι πρέπει να αποδείξουν στους επαγγελματίες υγείας και τον εισαγγελέα ότι το αξίζουν», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider