Six Kings Slam: Τένις από χρυσάφι στη Σ. Αραβία με Ναδάλ, Τζόκοβιτς και πολλά εκατομμύρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Six Kings Slam: Τένις από χρυσάφι στη Σ. Αραβία με Ναδάλ, Τζόκοβιτς και πολλά εκατομμύρια
Μπορεί το Wimbledon, το Ρολάν Γκαρός και το Αμερικανικό Open να θεωρούνται ως τα κορυφαία τουρνουά τέννις παγκοσμίως, ωστόσο μία νέα διοργάνωση έρχεται να ταράξει τα νερά του αθλήματος, καθώς τα σαουδαραβικά πετροδόλλαρα έκαναν πλάι το «θαύμα» τους, δημιουργώντας το Six Kings Slam.

Μπορεί το Wimbledon, το Ρολάν Γκαρός και το Αμερικανικό Open να θεωρούνται ως τα κορυφαία τουρνουά τέννις παγκοσμίως, ωστόσο μία νέα διοργάνωση έρχεται να ταράξει τα νερά του αθλήματος, καθώς τα σαουδαραβικά πετροδόλαρα έκαναν πλάι το «θαύμα» τους, δημιουργώντας το Six Kings Slam.

Μετά τις επενδύσεις πολλών δισ. δολαρίων στο ποδόσφαιρο, εσχάτως οι Σαουδάραβες επιχειρηματίες φιλοδοξούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στον κόσμο του τένις, δημιουργώντας μία νέα διοργάνωση, η οποία μπορεί να μην χαρίζει στους συμμετέχοντες αθλητές ούτε έναν πόντο στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο τους προσφέρει ένα ασυναγώνιστο κίνητρο: χρήματα και μάλιστα πολλά.

Six Kings Slam: partecipanti e montepremi | DAZN News IT

Το Six Kings Slam, που αναμένεται να διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από 16 ως 19 Οκτωβρίου, σκοπεύει να βάλει για τα καλά το βασίλειο της Μέσης Ανατολής στον χάρτη της αντισφαίρισης και για να το πετύχει δεν φάνηκε καθόλου φειδωλό ως προς τις αμοιβές των σταρ που θα συμμετέχουν.

Γιανίκ Σίνερ (no1 στην παγκόσμια κατάταξη), Κάρλος Αλκαράθ (no3), Χόλγκερ Ρούνε (no14) και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα σταθούν δίπλα στους θρύλους του αθλήματος Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ για έξι αν μη τι άλλο συναρπαστικούς αγώνες επίδειξης.

Μόνο και μόνο για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση, οι έξι τενίστες που θα λάβουν μέρος θα πάρουν το ποσό 1,5 εκατ. δολαρίων ακόμα κι αν χάσουν κάθε αγώνα που θα παίξουν, ενώ ο νικητής θα γίνει πλουσιότερος κατά περίπου 6 εκατ. δολάρια επιπλέον.

Prize money for Saudi Arabia tennis Six Kings Slam

Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη, σημειώνεται πως τα χρηματικά έπαθλα που λαμβάνουν οι νικητές στα σπουδαιότερα Gran Slam του πλανήτη δεν υπερβαίνουν τα 3,6 εκατ. δολάρια (US Open, Wimbledon), με τους Σαουδάραβες διοργανωτές να γνωρίζουν με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα έπειθαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις να ταξιδέψουν στο Ριάντ, εν μέσω μιας όλο και πιο εξαντλητικής σεζόν τένις, για να παίξουν ένα τουρνουά που δεν προσφέρει βαθμούς κατάταξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Τσέλσι ξόδεψε 2,78 δισ. ευρώ για μεταγραφές την τελευταία δεκαετία - Ποιες ομάδες ακολουθούν

Μια ποδοσφαιρική φανέλα με 30.000 πέτρες Swarovski: Η εξωφρενική τιμή της 

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider