Κομισιόν: Προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των κινεζικών μέτρων εναντίον του μπράντι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των κινεζικών μέτρων εναντίον του μπράντι
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον των κινεζικών μέτρων σε βάρος των εισαγωγών μπράντυ και κονιάκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εναντίον των κινεζικών μέτρων σε βάρος των εισαγωγών μπράντι και κονιάκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι αβάσιμα και είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη βιομηχανία της ΕΕ από την καταχρηστική χρήση εργαλείων εμπορικής άμυνας», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ο επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι υποστήριξε ότι η ενέργεια της ΕΕ εναντίον των κατασκευασμένων στην Κίνα ηλεκτρικών οχημάτων ήταν «δίκαιη και αναλογική» και δεν υπήρχε ανάγκη αντιποίνων από το Πεκίνο.

«Δεν ανησυχώ ποτέ», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο, όταν ερωτήθηκε αν ανησυχεί ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα κινεζικά αντίμετρα.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα προσωρινά μέτρα αντιντάμπινγκ στις εισαγωγές μπράντι και κονιάκ από την ΕΕ, πλήττοντας γαλλικές μάρκες όπως οι Hennessy και Remy Martin, μερικές ημέρες αφού ο συνασπισμός των 27 ευρωπαϊκών χωρών ψήφισε την επιβολή επιπλέον δασμών στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα. Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή την Παρασκευή.

Η γαλλίδα υπουργός Εμπορίου δήλωσε επίσης σήμερα στο Ρόιτερς ότι η Γαλλία θα εργαστεί μαζί με την ΕΕ σε ό,τι αφορά την προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της επιβολής νέων δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκού μπράντυ και κονιάκ.

«Η ανακοίνωση αυτή μοιάζει να είναι μέτρο αντιποίνων μετά την έρευνα της Κομισιόν για τα ηλεκτρικά οχήματα. Τέτοιο μέτρο αντιποίνων είναι απαράδεκτο και σε πλήρη αντίφαση με τους διεθνείς εμπορικούς κανόνες», υποστήριξε η γαλλίδα υπουργός Εμπορίου Σοφί Πριμά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γραφείο Προϋπολογισμού: Εχέγγυο το Μεσοπρόθεσμο για τις αγορές – Στο 2,3% η ανάπτυξη το 2024

Θετική η Moody's στο σενάριο μιας πιο γρήγορης απόσβεσης DTCs από τις ελληνικές τράπεζες

ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 3,728 δισ. ευρώ στο 7μηνο - Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider