Μπλίνκεν: Ο θάνατος Σινουάρ δημιουργεί ευκαιρίες για κατάπαυση του πυρός - Τι λέει η Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μπλίνκεν: Ο θάνατος Σινουάρ δημιουργεί ευκαιρίες για κατάπαυση του πυρός - Τι λέει η Ρωσία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ να δράξουν τις ευκαιρίες για αλλαγή μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Ισραήλ, τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ να δράξουν τις ευκαιρίες για αλλαγή μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» δήλωσε ο Όστιν, όταν ρωτήθηκε για τον όρκο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου ότι θα συνεχίσει να μάχεται.

«Αλλά σαφώς υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή κατεύθυνσης, και ελπίζουμε ότι, ξέρετε, τα μέρη θα το εκμεταλλευθούν αυτό τόσο στο Λίβανο όσο στη Γάζα».

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ο Σινουάρ, αρχιτέκτονας της περσινής διασυνοριακής επίθεσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ, σκοτώθηκε σε επιχείρηση στη νότια Λωρίδα της Γάζας την Τετάρτη.

Ο Όστιν δήλωσε επίσης ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ.

Η Ρωσία ανησυχεί για τις συνέπειες στους αμάχους

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα «ανήσυχο για τις συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό» μετά τον θάνατο του ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα.

«Το βασικό για εμάς, είναι οι συνέπειες για τον άμαχο πληθυσμό τις οποίες παρατηρούμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Η ανθρωπιστική καταστροφή που παρατηρείται στη Γάζα και στον Λίβανο είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί πολύ», πρόσθεσε, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, απαντώντας σε ερώτηση για τη ρωσική αντίδραση στον θάνατο του Σινουάρ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Χαμάς επιβεβαίωνει τον θάνατο του ηγέτη της Γιαχία Σινουάρ

BBC: Ο θάνατος του Σινουάρ είναι μεγάλο πλήγμα στη Χαμάς, αλλά όχι το τέλος του πολέμου

Νετανιάχου: Ο θάνατος του ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί «την αρχή του τέλους» του πολέμου στη Γάζα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider