Ισραήλ: «Χτυπά» το οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ - Εντολή εκκένωσης για 15 τοποθεσίες στη Βηρυτό εξέδωσε το IDF

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ισραήλ: «Χτυπά» το οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ - Εντολή εκκένωσης για 15 τοποθεσίες στη Βηρυτό εξέδωσε το IDF
Τέσσερα πλήγματα εξαπέλυσε απόψε το Ισραήλ εναντίον γραφείων χρηματοπιστωτικού ιδρύματος

(upd 23:07)

Στοχευμένα πλήγματα σε εγκαταστάσεις που συνδέονται με τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ εξαπολύει ήδη το Ισραήλ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI έκανε λόγο για τέσσερα πλήγματα που εξαπέλυσε απόψε το Ισραήλ στον νότιο τομέα της Βηρυτού εναντίον γραφείων ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ απ΄όπου ο ισραηλινός στρατός είχε καλέσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το ANI, τέσσερα πλήγματα σε διάφορα σημεία του νότιου τομέα της Βηρυτού έθεσαν στο στόχαστρο "θυγατρικές της Al-Qard al-Hassan", μιας χρηματοπιστωτικής εταιρίας σε βάρος της οποίας έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ και η οποία κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί τη φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει ήδη εκδώσει εντολές εκκένωσης για 15 τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο προάστιο της Βηρυτού και στην κοιλάδα Beqaa στον ανατολικό Λίβανο, εν όψει των αεροπορικών επιδρομών.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε χρονικά την προειδοποίηση από τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι ότι οι πολίτες πρέπει να αποφύγουν τις τοποθεσίες που σχετίζονται με τα οικονομικά ιδρύματα που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ.

Γκάλαντ: Η Χεζμπολάχ καταρρέει - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ

Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι τα χτυπήματα θα ξεκινήσουν απόψε και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για τα αντίποινα του Ισραήλ για την επίθεση με drone στην οικία Νετανιάχου.

«Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει πλήγματα στο οικονομικό δίκτυο της Χεζμπολάχ για να αποτρέψει την μαχητική οργάνωση να χρησιμοποιήσει τους οικονομικούς πόρους της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χαγκάρι.

«Θα τους χτυπήσουμε απόψε και θα ενημερώσουμε με τα αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πρόσθεσε πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί σε διαφορετικά παραρτήματα του οικονομικού βραχίονα της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ Al-Qard Al-Hassan.

Δεν αναφέρθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις τοποθεσίες των εγκαταστάσεων που θα τεθούν στο στόχαστρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στην Al-Qard Al-Hassan το 2007, λέγοντας ότι χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ «ως κάλυμμα για τη διαχείριση των οικονομικών δραστηριοτήτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και για να αποκτήσει πρόσβαση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απηύθυνε κάλεσμα προς τους Λιβανέζους που βρίσκονται κοντά σε τέτοιους στόχους να απομακρυνθούν άμεσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων με τα σχέδια επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Λίβανος: Έγιναν 14 ισραηλινά πλήγματα σε διάστημα 15 λεπτών σε ένα παραμεθόριο χωριό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider