Τα Τρίκαλα μέσα στις 20 πόλεις που θα λάβουν το σήμα αποστολής της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα Τρίκαλα μέσα στις 20 πόλεις που θα λάβουν το σήμα αποστολής της ΕΕ
Αυτές οι 20 πόλεις θα λάβουν το σήμα για τις προσπάθειές τους υπέρ της κλιματικής ουδετερότητας.

Το σήμα αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στην τρίτη ομάδα πόλεων που συμμετέχουν στην αποστολή της ΕΕ για κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, σε ειδική τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο θα απονείμει αύριο, η κ. Ιλιάνα Ιβάνοβα, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Πρόκειται για τις εξής 20 πόλεις: Άαχεν, Μίνστερ (Γερμανία), Τρίκαλα (Ελλάδα), Μίσκολτς (Ουγγαρία), Εϊλάτ (Ισραήλ), Μπολόνια, Μπέργκαμο, Μιλάνο, Πράτο, Τορίνο (Ιταλία), Λιέπαγια (Λετονία), Χάγη (Κάτω Χώρες), Πόρτο (Πορτογαλία), 2ο διαμέρισμα Βουκουρεστίου, Σουτσεάβα (Ρουμανία), Λιουμπλιάνα, Κράν (Σλοβενία) και Γκέτεμποργκ, Γκέβλε και Ούμεο (Σουηδία).

Αυτές οι 20 πόλεις θα λάβουν το σήμα για τις προσπάθειές τους υπέρ της κλιματικής ουδετερότητας. Το σήμα αναγνωρίζει την επιτυχή εκπόνηση συμβάσεων των πόλεων για το κλίμα (CCC), στις οποίες περιγράφονται τα σχέδια δράσης και επενδύσεων των πόλεων υπέρ της κλιματικής ουδετερότητας. Οι πόλεις εκπονούν τις συμβάσεις από κοινού με τοπικούς ενδιαφερόμενους φορείς, με φορείς του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με πολίτες.

Η ΕΕ συνεχίζει να στηρίζει τις πόλεις στις προσπάθειές τους να μετατρέψουν τα φιλόδοξα σχέδιά τους σε έργα. Το σήμα αυτό παρέχει στις πόλεις πρόσβαση στον κόμβο Climate City Capital Hub, έναν διεθνή χρηματοδοτικό πόρο που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2024. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία με ιδιωτικά κεφάλαια. Οι πόλεις έχουν επίσης στη διάθεσή τους ένα πακέτο δανείων ύψους 2 δισ. ευρώ που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η Επιτροπή ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι αυτή η ομάδα των 20 πόλεων θα λάβει το σήμα στις 8 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κομισιόν εγκαινιάζει ένα Δικτύο Έμπιστων Επενδυτών

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ιβάνοβα της Κομισιόν: Ολοκληρώνεται η στρατηγική της Ελλάδας για την Τεχνητή Νοημοσύνη

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider