ΟΗΕ: Ο πόλεμος στη Γάζα έχει φέρει την παλαιστινιακή οικονομία πίσω στο 1955

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΗΕ: Ο πόλεμος στη Γάζα έχει φέρει την παλαιστινιακή οικονομία πίσω στο 1955
Ο πόλεμος στη Γάζα έχει καταστρέψει την παλαιστινιακή οικονομία, η οποία σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά 35% σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν στην αρχή της εισβολής του Ισραήλ πριν από ένα χρόνο

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει καταστρέψει την παλαιστινιακή οικονομία, η οποία σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά 35% σε σχέση με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν στην αρχή της εισβολής του Ισραήλ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα επίπεδα ανάπτυξης στην ίδια τη Γάζα έχουν καταρρεύσει στο επίπεδο της δεκαετίας του '50, σύμφωνα με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).

Παρουσιάζοντας μια νέα μελέτη για τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, που σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 42.500 ανθρώπους, η Κιτόζε Νογκούτσι του UNDP είπε ότι με βάση κάποιες μετρήσεις το επίπεδο φτώχειας στην περιοχή πλησιάζει τώρα το 100% ως αποτέλεσμα του πολέμου, με το ποσοστό ανεργίας να κυμαίνεται στο 80%.

«Το κράτος της Παλαιστίνης βιώνει άνευ προηγουμένου υποχώρηση. Στη Γάζα (παρατηρείται) αντιστροφή της ανάπτυξης που εκτιμάται στα 70 χρόνια πίσω, δηλαδή στο 1955», δήλωσε η ίδια τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από το Ντέιρ Αλ-Μπαλάχ.

Σημειώνεται πως τουλάχιστον 42.718 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 100.282 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του θύλακα. Τις τελευταίες 48 ώρες, τουλάχιστον 115 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Ανατολή: Στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν με στόχο να αναβιώσει τις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

Το Ισραήλ έπληξε 300 στόχους συνδεόμενους με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ισραήλ: Επιχειρηματίες προσφέρουν αμοιβή στους κατοίκους της Γάζας για να απελευθερώσουν τους ομήρους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider