Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα
Πέντε νεκροί και 22 τραυματίες στην επίθεση στην τουρκική βιομηχανία του αμυντικού τομέα TUSAS στην Άγκυρα.

Η ανταρτική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στην τουρκική βιομηχανία του αμυντικού τομέα TUSAS στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

Δύο επιτιθέμενοι --ένας άνδρας και μία γυναίκα-- πραγματοποίησαν την επίθεση προχθές, Τετάρτη, με αυτόματα τουφέκια και εκρηκτικά στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας (TUSAS). Είκοσι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά την επίθεση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επίθεση σημειώθηκε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις «επειδή εκεί παράγονται όπλα» και προσθέτει «ότι ήταν σχεδιασμένη εδώ και αρκετό καιρό».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλι Γερλίκαγια, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία ΤUSAS, στα περίχωρα της Άγκυρας είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ και ονομάζεται Αλί Ορέκ. Η επίθεση φέρεται να έγινε από δύο δράστες, ένας άντρας και μία γυναίκα, νεκροί και οι δύο.

O μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη πρέσβης Αχμέτ Γιλντίζ, διεθνοποιώντας το θέμα, είχε δηλώσει ότι οι πληροφορίες που ελήφθησαν δείχνουν ότι την τρομοκρατική επίθεση σχεδίασε και πραγματοποίησε το PKK και υποστήριξε ότι τα παρακλάδια του ΡΚΚ έχουν παρουσία στη Συρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συρία: Νεκροί 27 άμαχοι στους βομβαρδισμούς της Τουρκίας

Τσετσενία: Επίθεση εναντίον οχηματοπομπής του ρωσικού στρατού - 1 νεκρός

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 40 νεκροί από το πέρασμα της καταιγίδας Τράμι

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider