Δωρεάν από τη Roche το ογκολογικό φάρμακο σε όσους ασθενείς το λαμβάνουν ήδη

Γιάννης Δεβετζόγλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν από τη Roche το ογκολογικό φάρμακο σε όσους ασθενείς το λαμβάνουν ήδη

Tις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χορηγήσει δωρεάν το φάρμακο κομπιμετινίμπη στους περίπου 50 ασθενείς με μελάνωμα (επιθετικό καρκίνο του δέρματος) έχει ξεκινήσει η εταιρεία Roche Hellas. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι το πέρας της θεραπείας τους, αλλά δεν θα ισχύσει για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που διαγιγνώσκονται τώρα. Αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν το κόστος για την ετήσια θεραπεία από την τσέπη τους, το οποίο ανέρχεται περίπου στα 70.000 ευρώ.

H διαδικασία θα γίνει βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους.

«Με τη δωρεάν διάθεση του φαρμάκου αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας υπερβαίνοντας τις προκλήσεις που διαμορφώνει η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων στη σύγχρονη πολιτική υγείας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές προς όφελος των ασθενών με πρωταρχικό μέλημα την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες σήμερα, αλλά και στο μέλλον», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Roche Hellas.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider