Το γκολφ σε αριθμούς (infographic)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το γκολφ σε αριθμούς (infographic)

Από τα γήπεδα που υπάρχουν στην Ελλάδα μέχρι το έπαθλο του Messinia Pro-Am, έχουμε τους αριθμούς που πρέπει να ξέρουν όλοι πριν πιάσουν μπαστούνι.

Η Costa Navarino θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες παίκτες γκολφ, προσφέροντάς τους ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θεματικές βραδιές με έμφαση στη γαστρονομία και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Το Messinia Pro-Am είναι ένα αξιοζήλευτο διεθνές τουρνουά με πλήθος συμμετοχών από 21 χώρες, που θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά στις 21-24 Φεβρουαρίου στον «Καλύτερο Γκολφ Προορισμό της Ευρώπης».

Πριν κατέβει κανείς στη Μεσσηνία, όμως, αξίζει να μάθει κάποιες βασικές πληροφορίες για το γκολφ, αλλά και για το τουρνουά!

Το insider τις παρουσιάζει συγκεντρωμένες σε μια εικόνα και σε ένα βίντεο.

Αναλυτικά:

60 εκατομμύρια γκολφέρ υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.

34.000 είναι τα γήπεδα γκολφ παγκοσμίως.

Τα 6.900 βρίσκονται στην Ευρώπη. Η Ισπανία διαθέτει 406, η Ιταλία 250, η Πορτογαλία 87. Η Ελλάδα μόλις 7 γήπεδα διεθνών προδιαγραφών (18 οπών).

Στην Ισπανία και την Πορτογαλία αντιστοιχεί (περίπου) ένα γήπεδο σε 200.000 κατοίκους. Στην Ελλάδα ένα σε 2 εκατομμύρια κατοίκους!

Στις ΗΠΑ, το 12% του πληθυσμού 18 ετών και άνω ασχολείται με το γκολφ (το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από ό,τι σε αθλήματα όπως μπάσκετ και μπέιζμπολ).

Στο τουρνουά Messinian Pro-Am συμμετέχουν ομάδες των 4 παικτών, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία του γκολφ της PGA και τρεις ερασιτέχνες.

Το συνολικό χρηματικό έπαθλο που θα μοιράσει το 2ο Messinia Pro-Am (50.000 ευρώ) είναι το 2ο μεγαλύτερο που δίνεται σε τουρνουά γκολφ στην Ευρώπη.

Το καλύτερο; Το Messinia Pro-Am έχει και φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του τουρνουά θα διατεθούν για τα Παιδικά Χωριά SOS.

Το παρακάτω βίντεο δίνει μια μικρή ιδέα για το Messinia Pro-Am παρουσιάζοντας τα στατιστικά από την περυσινή διοργάνωση.

Έτοιμοι για το Messinia Pro-Am του 2018;

* Infographic: Μαριλίζα Κοντογεώργου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider