Ο Ράμα προχωρά το σχέδιο δήμευσης περιουσιών στην Χιμάρα - Αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ράμα προχωρά το σχέδιο δήμευσης περιουσιών στην Χιμάρα - Αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα
Για το φλέγον αυτό ζήτημα τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα προχωράει στην υλοποίηση του σχεδίου που αφορά τις παραθαλάσσιες περιουσίες ομογενών σε Χιμάρα, Αγίους Σαράντα και Αυλώνα, πιάνοντας εξ απηνής τους πάντες καθώς είχε δοθεί η αίσθηση πως το θέμα είχε παγώσει κατόπιν διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας και την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Himara.gr σήμερα δημοσιεύθηκαν οι χάρτες που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης 708 και προς έκπληξη όλων οι εκτάσεις που θα περιέλθουν στην κατοχή του αλβανικού υπουργείου Τουρισμού είναι περισσότερες απ' όσες αρχικά υπολογίζονταν.

Για το φλέγον αυτό ζήτημα τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται σκληρή ανακοίνωση από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης των ηγετών, μετά το τέλος της τετραμερούς συνάντησης στο Βουκουρέστι, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας δήλωσε:

«Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα δυστυχώς κάποιες εξελίξεις που δυστυχώς δεν μας ικανοποιούν. Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μία εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Αν ισχύει αυτό θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Συνεπώς είναι μια υπόθεση, η οποία δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας που αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί. Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως, αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε νομίζω ότι δεν υπάρχουν. Ελπίζω να διαψευστώ».

«Δεν είμαστε δογματικοί, βλέπουμε την κάθε χώρα ξεχωριστά, βλέπουμε τις προόδους που κάνει, βλέπουμε τα βήματα αλλά θα πρέπει να είμαστε απαιτητικοί απέναντι σε αυτές τις χώρες που δεν είναι έτοιμες να κάνουν τα βήματα αυτά» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider