Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες στο Boeing 737 της Ethiopian Airlines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκροί και οι 157 επιβαίνοντες στο Boeing 737 της Ethiopian Airlines
Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της Ethiopian Airlines συνετρίβη το πρωί της Κυριακής. Το γεγονός ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας και επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των θυμάτων, αλλά η κρατική τηλεόραση της χώρας, επικαλούμενη πηγή από την εταιρεία, μετέδωσε ότι «δεν υπάρχουν επιζώντες».

Το αεροπλάνο, με 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε από την Αντίς - Αμπέμπα και είχε προορισμό το Ναϊρόμπι της Κένυας. Σύμφωνα με την εταιρεία, συνετρίβη κοντά στην πόλη Μπισόφτου, 62 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Αιθιοπίας.

Ο κυβερνήτης ανέφερε δυσκολίες

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη, ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το μοιραίο αεροσκάφος «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων» και ότι ο φάκελος του κυβερνήτη του αεροσκάφους «ήταν εξαιρετικός»

Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται πολίτες από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βρετανία, την Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και τον Καναδά.

Mε ανάρτησή του στο Twitter, το γραφείο του Αιθίοπα πρωθυπουργού, Αμπί Αχμέντ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Περισσότεροι από δέκα οι εργαζόμενοι για τον ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι που συνδέονται με τον ΟΗΕ έχασαν την ζωή τους στην συντριβή του Boeing της Ethiopian Airlines που εκτελούσε την πτήση Αντίς Αμπέμπα-Ναϊρόμπι, έγινε γνωστό από πηγή των Ηνωμένων Εθνών.

«Περιμένουμε ότι τουλάχιστον 10-12 θύματα συνδέονται με τον ΟΗΕ», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι είναι πιθανόν μεταξύ των νεκρών να συγκαταλέγονται free lance διερμηνείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η οποία θα διεξαχθεί στο διάστημα 11-15 Μαρτίου στο Ναϊρόμπι.

Η πηγή του διεθνούς οργανισμού εξήγησε ότι η καταμέτρηση των μελών του προσωπικού του ΟΗΕ που επέβαιναν στο αεροσκάφος έχει περιπλακεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι δηλώνουν στον ΟΗΕ το ταξίδι τους, ενώ άλλοι όχι, και ορισμένοι δεν χρησιμοποιούν το διαβατήριο του ΟΗΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τις απώλειες στο αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα.

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται στενά με τις αιθιοπικές αρχές «για την ταυτοποίηση των μελών του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που έχασαν την ζωή τους στην τραγωδία αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση που επίσης δεν αναφέρεται σε ακριβή αριθμό θυμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider