Βίαιες πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίαιες πωλήσεις στα ελληνικά ομόλογα
Στο 1,9% εκτοξεύτηκε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, υπό τοβάρος των φόβων για τον κοροναϊό.

Η ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις του κοροναϊού στην οικονομία της Ευρωζώνης οδήγησε σε μαζικές ρευστοποιήσεις ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ειδικά στα ελληνικά και ιταλικά χρεόγραφα.

Το spread, δηλαδή η διαφορά απόδοσης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ομολόγου αναφοράς, εκτοξεύτηκε στις 275 μονάδες βάσης, έναντι 212 μονάδες βάσης που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Οι αποδόσεις

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,914%, έναντι 1,432% που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,33%, έναντι 0,79% που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,3%, έναντι 1,8% που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Αλλά και στα ιταλικά χρεόγραφα, τα οποία φέρουν την επενδυτική βαθμίδα, οι πιέσεις ήταν αντίστοιχα βίαιες. Η απόδοση του δεκαετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,38%, έναντι 1,02% που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής. Η δε απόδοση του πενταετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 0,9%, έναντι 0,4% που ήταν στο κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider