Τσίπρας σε Μοράλες: Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου θα έρθω στη Βολιβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας σε Μοράλες: Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου θα έρθω στη Βολιβία
Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βολιβία απηύθυνε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βολιβίας . Ο Έβο Μοράλες εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επίσκεψή του το πρωί στην Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνοντας ότι στην Αθήνα γεννήθηκε η δημοκρατία. Παράλληλα, ο κ. Μοράλες ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες που δίνουν για τη Δημοκρατία.

Η Βολιβία είναι μια μακρινή χώρα, αλλά μας συνδέουν κοινές αξίες, κοινοί αγώνες και κοινά ιδανικά, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες.

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στους αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη στη Βολιβία και σημείωσε πως γι’ αυτό άξιζε τον κόπο η επίσκεψη του Έβο Μοράλες νωρίτερα στην Ακρόπολη, ένα μοναδικό οικουμενικό μνημείο για όλη την ανθρωπότητα, στην Αθήνα, το λίκνο της Δημοκρατίας.

«Το νήμα του κοινού αγώνα των λαών απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση και ολοκληρωτισμό είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να το πιάσουμε όλοι μαζί, απέναντι στις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ζητώντας από τον Ε. Μοράλες να μεταφέρει στον λαό της χώρας του τους ειλικρινείς χαιρετισμούς και τα βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης.

Σημαντικό άνθρωπο με διεθνή ακτινοβολία, χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Βολιβίας ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημαντικό άνθρωπο με διεθνή ακτινοβολία, που πριν από 13 χρόνια και κόντρα στις προβλέψεις πήρε τα ηνία της χώρας του και προχώρησε στη δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου και στην παραγωγή νέου, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Απέναντι στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά οι προοδευτικές δυνάμεις και ηγεσίες οφείλουν να συντονίζονται.

Απέναντι στους κινδύνους της κυριαρχίας ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ανόδου της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και του ρατσισμού, οι προοδευτικές δυνάμεις, οι προοδευτικές ηγεσίες του κόσμου οφείλουν να είναι πιο κοντά και να συντονίζουν τις προσπάθειες τους επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε πως στο πλαίσιο αυτό ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες να πραγματοποιηθεί στη χώρα του συνάντηση ηγετών και αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με στόχο τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φόρουμ διαλόγου και επικοινωνίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Μετά την επανεκλογή του τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί τη Βολιβία, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Το γεγονός ότι τον Οκτώβριο θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα αλλά και στη Βολιβία επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Και αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επανεκλεγεί πρωθυπουργός είπε ότι θα έχει και την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Βολιβία.

Κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου με σκοπό να βρεθεί λύση

Κατά των εξωτερικών παρεμβάσεων στη Βενεζουέλα και υπέρ του διαλόγου, με σκοπό να βρεθεί λύση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης τάχθηκαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους.

Ο μόνος δρόμος για την εκτόνωση της κρίσης είναι οι διπλωματικές πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Η μόνη προοπτική τις επόμενες μέρες είναι ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι του διαλόγου προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης και ενδεχομένως μια αιματηρή εμφύλια σύγκρουση. Κι αυτό προϋποθέτει ένα χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει σε εκλογές ελεύθερες και δημοκρατικές».

Σε αυτό το πλαίσιο θα δραστηριοποιηθεί και η ελληνική πλευρά είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής επέμβασης ή στρατιωτικής λύσης, διότι πιστεύουμε ότι η μόνη διέξοδος για τους λαούς είναι η δημοκρατία και η δική τους κυριαρχία».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βολιβίας επισήμανε ότι σε καμιά περίπτωση οι εξωτερικές παρεμβάσεις, όπου έγιναν, δεν έλυσαν προβλήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider