Ισχυρό ενδιαφέρον από τέσσερις για το Θριάσιο ΙΙ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρό ενδιαφέρον από τέσσερις για το Θριάσιο ΙΙ 
Ο διαγωνισμός  αφορά τη διαχείριση για 25 χρόνια του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ).

Tέσσερις μεγάλοι «παίχτες» εκδήλωσαν σήμερα Δευτέρα αρχικό ενδιαφέρον για την διαχείριση του συγκροτήματος του εμπορευματικού σταθμού στο Θριάσιο, περισσότερου γνωστού ως «Θριάσιο ΙΙ». Το κατά πόσο το αρχικό ενδιαφέρον θα οδηγηθεί σε πραγματικές προσφορές θα φανεί κατά την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον βρίσκεται η κινεζικών συμφερόντων Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PEARL), η κοινοπραξία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την εταιρεία logistics SARMED, η Damco Energy του ομίλου Κοπελούζου αλλά και όμιλος Goldair που μαζί με την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. έχει αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του γειτονικού εμπορευματικού κέντρου σε έκταση 600 στρεμμάτων της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ο διαγωνισμός αφορά τη διαχείριση για 25 χρόνια του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) που βρίσκεται σε μια έκταση 1.450 στρεμμάτων. Το μεγάλο κομμάτι της επένδυσης έχει υλοποιηθεί, καθώς υπάρχουν δύο αποθήκες συνολικού εμβαδού 56.000 τμ και ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει να ολοκληρώσει τα έργα για τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής, τους χώρους εναπόθεσης φορτίων, χώρους τελωνείου και γραφείων, καθώς και πρόσθετους χώρους αποθήκευσης. Ακόμη θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 20 με 25 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider